Igualtat

08/03/2018

Seleccionat l'avantprojecte de la 1a edició de la Beca Premi d'Estudis amb Perspectiva de Gènere

Seguint el calendari marcat per la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament de Pedreguer, hui, 8 de març, dia de la Dona, s'havia de fer públic l'avantprojecte seleccionat per portar endavant la Beca Investigació d'Estudis amb Perspectiva de Gènere. Aquesta n'és l'acta: "ACTA DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SELECCIÓ D’AVANTPROJECTES 1ª BECA INVESTIGACIÓ ESTUDI AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE 2018

Continua llegint
16/02/2018

Selecció de l'avantprojecte de 1a edició de la beca Premi d'Estudis amb Perspectiva de Gènere

Acabat el termini per presentar avantprojectes a la beca Premi d'Estudis amb Perspectiva de gènere, i havent rebut 4 treballs, es publica la comissió que s'encarregarà de la selecció:

Continua llegint
24/11/2017

Bases de la 1a edició de la beca Premi d'Estudis amb Perspectiva de Gènere

L'Ajuntament de Pedreguer publica les bases (aprovades en Junta de Govern) per participar en una beca premi d'investigació sota la perspectiva de gènere.

La guanyadora o el guanyador obtindrà un premi de 1.800 euros nets i la publicació del treball premiat. Aquesta beca s'enquadra dins del Pla d'Igualtat Municipal i de les activitats programades al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Consulta'n les bases ací: BASES PREMIS INVESTIGACIÓ GÉNERE

Continua llegint
01/03/2017

Pedreguer acollirà aquest cap de setmana el Poblat de la Igualtat i un mercat alternatiu

El cap de setmana del 3 al 5 de març tindrà lloc a Pedreguer el Mercat Alternatiu: Poblat de la Igualtat, que obrirà la programació preparada enguany per l’Ajuntament de Pedreguer amb motiu del Mes de la Igualtat. La iniciativa consistirà en la instal·lació, a la plaça Major i als Pòrxens, d’un conjunt de paradetes en què, a més d’adquirir productes de tota mena, les famílies podran gaudir d’un seguit d’activitats coeducatives destinades a difondre la igualtat de gènere i el compromís contra les violències masclistes entre la ciutadania, especialment entre els xiquets i xiquetes. Així, gimcanes, conta-contes, funcions de teatre i jocs cooperatius permetran treballar amb els infants els rols i estereotips de gènere, per tal que aprenguen a relacionar-se de manera igualitària i sense violència.

Continua llegint
25/11/2016

Pedreguer commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Pedreguer commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el Ple de l’Ajuntament de Pedreguer, en la sessió ordinària celebrada el passat dijous 24 de novembre, va aprovar unànimement una moció per a manifestar de manera clara i decidida el rebuig a qualsevol forma de violència masclista, comprometre’s a continuar treballant per tal d’aconseguir posar fi a aquesta xacra, sol·licitar la implicació del conjunt de les institucions de l’Estat en la lluita i recordar totes les dones víctimes d’aquesta violència.

Aquesta mesura s’afegeix al conjunt d’actes que s’han preparat per l’Ajuntament i les associacions feministes del poble i la comarca amb motiu de l’esmentada data. Així, des del 18 de novembre lluís al balcó de l’ajuntament la pancarta contra les violències masclistes. A més, la institució s’ha adherit a la campanya #UnHomeDeVeritat de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que compta amb la participació del futbolista pedreguer José Luis Gayà. Al seu torn, demà dissabte, a partir de les 10 h, el col·lectiu Femme Força pintarà un mural commemoratiu al parc del c/ Maria López. Aquest col·lectiu, juntament amb l'associació de dones Màtria, estaran al “Rastre” duent a terme la VII Campanya de Vacunació contra la Violència de Gènere. Finalment, el proper 28 de novembre tindrà lloc a la Casa Municipal de Cultura la xerrada “La violència de gènere en població adolescent i jove”, a càrrec de Jesús Herranz i organitzada amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant.

Amb les accions assenyalades, l’Ajuntament de Pedreguer vol manifestar una vegada més el seu compromís amb la igualtat de gènere i amb l'eradicació de la violència contra les dones, en qualsevol de les seues manifestacions.

Continua llegint
27/10/2016

Pedreguer rep una subvenció per avaluar el Pla d'Igualtat

La Diputació Provincial d’Alacant ha concedit a l’Ajuntament de Pedreguer una ajuda econòmica per un import de 927,75 € per a la realització de l’“Avaluació final del Pla d’Igualtat d’Oportunitats Entre Dones i Homes (2012-2016)”, dins de la convocatòria de subvencions a Ajuntaments de la Província d’Alacant per a l’elaboració i avaluació de plans d’igualtat de gènere d’àmbit municipal (anualitat 2016).

El I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de Pedreguer, desenvolupat al llarg dels darrers quatre anys, ha servit com a marc d’actuació i eina per a l’impuls del principi d’igualtat tant al si de l’Ajuntament, com en la vida social, política i cultural del conjunt del municipi.

Continua llegint
01/08/2016

Pedreguer habilita un Servei d’Assessorament i Orientació Jurídica i Psicològica a Víctimes de Violència de Gènere

Pedreguer habilita un Servei d’Assessorament i Orientació Jurídica i Psicològica a Víctimes de Violència de Gènere

L’Ajuntament de Pedreguer, en col·laboració amb l’Observatori d’Igualtat de la UNED de Dénia i la Diputació d’Alacant, ha engegat un Servei d’Assessorament i Orientació Jurídica i Psicològica a Víctimes de Violència de Gènere. L’objectiu d’aquest servei és oferir informació i suport a totes les dones de la localitat i especialment a aquelles que patisquen, hagen patit o temen patir qualsevol tipus de violència masclista directa, o que es troben amb situacions de violència física o psicològica al nucli familiar, en l’àmbit laboral o en qualsevol àmbit de la vida social.

El servei, que es prestarà de manera confidencial i especialitzada, des de la calidesa i el respecte, estarà disponible tots els dijous, de 16 a 18:00 h, al Centre Social Municipal, i alternarà setmanalment l’atenció jurídica amb la psicològica (més informació, a la imatge adjunta). Així, complementarà a nivell comarcal el servei d’assessorament ofert en aquest mateix sentit per la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta. Tot plegat, amb la finalitat última de contribuir a la prevenció de les violències masclistes i facilitar l’eixida de l’espiral de la violència a les persones que en són víctimes.

Aquesta iniciativa arriba un mes després de la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Pedreguer i l’associació NO + d’Ajuda a Víctimes de Violència de Gènere per tal de posar a disposició del municipi un habitatge per a la protecció de dones maltractades i dels seus fills un cop interposada la denúncia i activat el protocol d’actuació corresponent.

Continua llegint
08/06/2016

Pedreguer signa un conveni de col·laboració amb l’associació NO + per oferir suport a les víctimes de les violències masclistes.

Sumar esforços en la lluita contra les violències masclistes i donar suport a les víctimes d’agressions de gènere. Amb aquest objectiu el passat 7 de juny, Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer i resposable de l’àrea d’Igualtat, i Maria Pilar Vidal, vicepresidenta de l’associació NO + d’Ajuda a Víctimes de Violència de Gènere, van signar un conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

D’acord amb l’acord assolit, l’associació NO + posarà a disposició de l’Ajuntament l’habitatge de què disposa per a la protecció de dones maltractades i dels seus fills un cop interposada la denúncia i activat el protocol d’actuació previst en aquests casos. El conveni signat preveu també la prestació d’assistència jurídica per part de l’associació a aquelles dones del municipi que en necessiten.

En relació amb aquesta mateixa qüestió, la signatura del conveni coincidí amb la celebració, a Pedreguer, de la sessió informativa sobre les violències masclistes “Perquè és possible, perquè és pot eixir de l’espiral de la violència”. Organitzada per la Diputació d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament, la sessió serví per presentar la Guia informativa sobre els drets assistencials de les víctimes de violència de gènere i la guia Menors exposats a la violència de gènere, elaborades per Carmelo Hernández i José Pablo Cuellar, psicòleg i advocat, respectivament, de l’Audiència Provincial d’Alacant.

Tal com ha assenyalat Sergi Ferrús, amb aquestes iniciatives l’Ajuntament de Pedreguer pretén “aportar el seu xicotet granet de sorra a l’eradicació d’aquesta xacra social que són les violències masclistes”. “Es tracta d’una problemàtica que afecta el conjunt de la societat”, afegí Ferrús, “i, per tant, tots i totes hem d’implicar-nos per acabar amb ella, dia a dia i des de tots els àmbits”.

Continua llegint
25/02/2016

Pedreguer celebrarà el 'Mes de la Igualtat' amb una completa agenda d'actes

Projeccions, exposicions, tallers, un concurs i altres actes serviran per insistir en la necessitat d’assolir la igualtat de gènere i combatre les violències masclistes La Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament de Pedreguer i diverses associacions i entitats del municipi han preparat una completa programació d’actes per tal de celebrar el Mes de la Igualtat de Gènere. D’aquesta manera es pretén afavorir l’assoliment de la igualtat efectiva entre homes i dones, una qüestió de drets humans i fonamental per aconseguir una societat més justa i democràtica. L’agenda prevista inclou actes de tota mena (clica al cartell per veure'l millor). Així, en el ple ordinari de febrer, que donarà inici a la programació, es debatrà l’aprovació de l’Itinerari bàsic de protecció de les víctimes de violència de gènere, juntament amb la moció de la FVMP per celebrar el Dia Internacional de la Dona. El següent acte tindrà lloc el 3 de març, quan es projectarà, a iniciativa del Casal Cultural Jaume I i la col·laboració de Femme Força, la Xarxa de Dones de la Marina Alta i la Comissió d’Igualtat, el documental nominat als Premis Goya Chicas nuevas, 24 horas i tindrà lloc una conferència-debat amb Mabel Lozano (directora del documental i actriu) i Irene Ballester (doctora en Història de l’Art i professora de la Universitat de València). El 7 de març s’inaugurarà l’exposició conjunta dels cartells participants en el concurs per dotar d’imatge la campanya STOP A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. PEDREGUER 2016 i de les “Peces per la Igualtat”, elaborades per l’alumnat de primària i secundària. El 8 de març, se celebrarà una manifestació contra les violències masclistes, convocada per l’associació Femme Força. L’endemà està previst un taller d’Artteràpia, a càrrec d’Isabel Soler Tarradellas i organitzat per AMADEM. El dia 12, en el Concert de Primavera de la Banda de l’Escola de Música, que comptarà amb la participació de la Unió Musical de Benissoda, s’estrenarà el pasdoble “Femme Força”, compost per Merche Femenia. Aquest mateix dia, la Comissió de Festes 2016 organitzarà un Sopar i Festa del Dia de la Dona. En paral·lel a la programació assenyalada es desenvoluparà el concurs Pedreguer en Femení, mitjançant el qual els veïns i veïnes de Pedreguer podran proposar justificadament (al correu ajuntament@pedreguer.es) dones de Pedreguer o de la comarca que s’hagen distingit en algun sentit, per tal de donar nom a un carrer del municipi.

Continua llegint
15/01/2016

Pedreguer presenta la campanya contra la violència de gènere per a 2016

S’aprofita l’acte per donar a conèixer el cartell que serà la imatge de la campanya El passat dimecres, 13 de gener, es va fer a Pedreguer la presentació de la campanya STOP A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. PEDREGUER 2016, que portarà endavant la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament de Pedreguer, presidida per l'Alcalde i Regidor d'Igualtat Sergi Ferrús. I formada per col·lectius feministes, treballadores i treballadors municipals (des de la Policia Local fins al Departament d'Esports), representants del grups polítics, Guàrdia Civil, Dones Musulmanes, comunitat educativa, etc. Aquesta comissió té com a principal finalitat desenvolupar el primer Pla d'Igualtat de Pedreguer 2012-2016 (http://pedreguer.es/i-pla-digualtat-doportunitats-entre-dones-i-homes/) i portar a terme accions contra les violències masclistes i a favor de la igualtat de gènere. Pel que fa al primer aspecte, el I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes del municipi de Pedreguer es concep com el marc d’actuació i la ferramenta per a impulsar el principi d’igualtat dintre de l’Ajuntament com a organització, així com en la vida social, política i cultural del municipi. Quant al segon aspecte, la presentació d'aquesta campanya n'és un bon exemple.

Continua llegint
30/10/2014

femme força contra la violència de gènere

Divendres 7 de novembre Projecció de la pel·lícula " SOLO MIA" de Javier Balaguer Lloc: Casa Municipal de Cultura Hora: 20.00

Continua llegint
03/10/2014

Mainstreaming de gènere

Mainstreaming de gènere

Programa i informació sobre el curs:

[document sencer ací: Mainstreaming Pedreguer]

Continua llegint
19/11/2013

Lectura del Manifest en contra de la violència de gènere.

La Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Pedreguer convoca a tots els ciutadans i ciutadanes el proper dilluns, 25 de novembre, a l’acte en el qual es donarà lectura al Manifest en contra de la violència de gènere. La lectura es realitzarà a les 14 hores davant les portes de l’Ajuntament de Pedreguer. Esperem la vostra assistència en un acte tant important.

Continua llegint
15/11/2013

Vacuna't contra la violència de gènere

Vacuna't contra la violència de gènere

El 24 de novembre, a Pedreguer, ens vacunem contra la violència de gènere  IV CAMPANYA DE VACUNACIÓ, contra la violència de gènere. I M P L I C A' T!

Continua llegint

Política de privacitat: En compliment d'allò establert en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de Desembre, de Protecció de Dades de caràcter Personal l'informem que les seues dades personals, recollides a través del formulari, no es guardaran en cap fitxer i únicament serviran per a fer-li arribar l'actualitat municipal.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


5 + 1 =

Ús de cookies de pedreguer.es

El lloc web de l'Ajuntament de Pedreguer fa ús de cookies pròpies i de tercers per a millorar-ne els serveis i l'experiència d'ús de l'usuari. Si continueu la navegació, entenem que accepteu la nostra política de cookies.

ACEPTAR