El projecte Techgirls exemplifica en Pedreguer l'apoderament femení pel futur

31/03/2023

Quatre dies intensos, del 25 al 28 de març, que continuen situant Pedreguer com a lloc de treball per a desenvolupar programes europeus i continuar treballant per aconseguir noves inversions europees per al municipi. Efectivament, el programa Techgirls ha mostrat una exitosa edició a Pedreguer

Les jornades de treball han generat una bona fulla de ruta que marca un dels millors camins per aconseguir l'anhelada igualtat de gènere. Aquest projecte, alineat amb l'Estratègia de Gènere de la UE, promou la igualtat i la independència econòmica de les dones, reduint la bretxa de gènere i contribuint a la igualtat de gènere en la presa de decisions, en mobilitzar dones a nivell local i de la Unió Europea per debatre sobre enfocaments de gènere per a les polítiques de Digital Europe i de l'EU Green Deal.
El projecte està 100% finançat amb fons europeus i es desenvolupa en el marc de la iniciativa de la UE Una Europa adaptada a l'era digital, que cerca empoderar les persones amb una nova generació de tecnologies.

A Pedreguer s'ha materialitzat una experiència pionera que ha visibilitzat a través de les dones com poder recórrer aquest camí.
La directora general de comerç, Rosanna Seguí i la directora de formació de la FVMP Tatiana Prades van sumar el suport institucional la primera i una ponència sobre Formació en atenció primària des de la Federació de municipis, en el cas de la segona. Ambdues van manifestar la importancia d'aquest tipus de programes i el caràcter innovador d'aquest.
Molt interessant i productiva va ser la jornada de treball del dilluns 27, en què, a través de vídeo-conferència, la delegació de 26 membres de la ciutat de Kuldiga, a Letónia, va poder gaudir de les ponències de l'eurodiputat Iban García del Blanco, sobre intel·ligència artificial, de Leticia Bendelac, investigadora de la Universitat Complutense de Madrid, sobre perspectiva de gènere i de Georgiana-Ioana Mozer-Schönborn, directora d'ocupació de la Comissió Europea.
A les jornades de posada en comú es sumaren visites a empreses locals com Rolser i Fresdental que van valorar la capacitació digital i l'aposta decidida per la innovació. També va haver-hi temps per a visitar els llocs més emblemàtics del poble així com tastar la gastronomia local i assistir algun espectacle cultural a Pedreguer.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


5 + 2 =