8 de març - Pels drets de les dones, ni un pas enrere

19/02/2024

El divendres 8 de març, la ciutat de Pedreguer se suma a la celebració mundial del Dia Internacional de la Dona amb el lema "Pels drets de les dones, ni un pas enrere". Aquesta jornada, que destaca per la seua reivindicació i participació ciutadana, té com a objectiu ressaltar la importància de continuar lluitant pels drets de les dones.

Els esdeveniments programats per a aquesta ocasió començaran amb el concert "Dones Compositores", organitzat per l'Escola Conservatori de Música i a càrrec de Merche Femenia. Aquest concert, que tindrà lloc a les 18.30 h a l'espai cultural La Pista, busca destacar el talent i la contribució de les dones en el camp de la música.

Seguidament, a les 20.00 h, es durà a terme una manifestació convocada per la Comissió Municipal d'Igualtat, en la qual participaran activament els centres educatius locals com el CEIP Trinquet, el CEIP Alfàs, l'IES Pedreguer, així com el grup d'acció feminista del centre. A més, es comptarà amb la participació de la batucada Katuba de Pedreguer, la batucada inclusiva Montbloc i la Muixeranga de Segària, en un acte que busca la visibilització i la defensa dels drets de les dones des de diferents perspectives i expressions artístiques.

La Comissió d'Igualtat fa una crida a tota la ciutadania perquè se sume i participe activament en aquesta manifestació, donant suport a la lluita per la igualtat de gènere i els drets de les dones.

Per tancar aquesta jornada de reivindicació i celebració, a les 22.00 h a la plaça de l’amistat estarà el concert de "Histeriia", banda de Dénia de versions internacionals pop i rock dels anys 2000 amb Estefania Aledo al capdavant.

D'altra banda, durant el mes de març, el divendres 15 i dissabte 16,  l’Ajuntament de Pedreguer i la MASSMA, en col·laboració amb el CEFIRE de La Nucia, s’uniran per a realitzar una jornada educativa dedicada a professionals de l’educació i a aquelles persones interessades en els recursos proporcionats pel projecte europeu Women's Legacy.

Amb l’objectiu de promoure una inclusió decisiva de les dones en la història i la cultura a través de l’educació, l’Ajuntament de Pedreguer i la MASSMA han establert un conveni de col·laboració amb Women's Legacy. Aquest projecte, titulat 'Women’s Legacy: Our Cultural Heritage for Equity', té com a coordinadora la investigadora i professora Ana López-Navajas i es dedica a reconéixer i incorporar les contribucions culturals de les dones als materials educatius.

La jornada, organitzada conjuntament, proporcionarà formació al professorat de tots els nivells i a persones interessades en general. S’abordaran temes relacionats amb la inclusió de les dones en els continguts educatius per a reconéixer-les com a protagonistes de la cultura i la història i restituir el seu valor social.

Per altra banda, des del departament d’igualtat, durant el mes de març, s’obrirà la III Edició dels premis d'Investigació en perspectiva de gènere.

Per últim, cal remarcar que des de la regidoria de cultura, s’ha organitzat dins del FESTIART 2024 una programació dirigida a la visibilització de les dones i les aportacions a la cultura, amb concerts, exposicions i teatre liderat per dones i fet per dones. Entre elles l’exposició de Cap a l’apoderament de Carmen Ruano, l'obra de teatre "Trobadores", de la companyia teatreres pel món, amb les actrius Nydia Crespo i Maria Mas, el concert “Va de dones” Rondalla de música tradicional entre altres esdeveniments que es poden consultar al següent enllaç. https://pedreguer.es/d/2508170833749132198

 

 

 

 

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 2 =