25N contra les violències masclistes, ara més que mai

07/11/2023

“Contra les violències masclistes, ara més que mai” és el lema d’aquest any per a tornar a eixir al carrer a Pedreguer. L’Ajuntament de Pedreguer, la comissió d’igualtat municipal, els centres educatius del poble i els departaments de joventut, cultura i esports s’han tornat a unir per a proposar una programació d’activitats dins del marc del novembre i sobretot per a promoure la manifestació que aquest any se celebrarà el divendres 24 de novembre.

Aquest any la programació s’inicia amb una jornada del Grup d’acció feminista de l’IES Pedreguer. Una trobada que tindrà lloc al rockòdrom i que té com a objectiu crear xarxa i accions de sensibilització per a la resta del centre educatiu. El Grup d’acció feminista està format per alumnat de tots els cursos de l’ESO i també per alumnat de batxillerat i des de fa uns anys és l’espai de participació feminista que organitza i treballa per a promoure la igualtat dins del centre.

Per altra banda, les accions dirigides per a tota la ciutadania s’inicien el divendres dia 9 de novembre amb la xerrada "Em faig càrrec. Taller sobre masculinitats igualitàries"; a les 19.00 h a la Pista Espai Cultural. El taller estarà dut a terme per part Juan Lillo Simón, sociòleg i expert en coeducació i corresponsabilitat.

El 14 novembre a les 19.00 a la casa de la Cultura tindrà lloc la Presentació dels Microrelats per la Igualtat i les diversitats 2023 de l'IES Pedreguer. En la presentació es llegiran els relats per part de l’alumnat guanyador i, per altra banda, hi haurà un recital de poesia de la poetessa Lídia Santacreu acompanyada per Eva Ferrer a la guitarra.

El dia 20 novembre, la il·lustradora de Tres Voltes Rebel, Ame Soler, durà a terme un taller de collage feminista dirigit a la gent jove. Es realitzarà a les 17.30 h a Cal Comes. Per a participar en l'activitat cal fer inscripció prèvia (s'anunciarà més avant com fer-la).

El mateix dia a les 19.30 Casa Municipal de Cultura tindrà lloc la conferència “Les quatre onades del feminisme” a càrrec de Júlia Maillo González. Aquesta conferència forma part dels premis d’Honor Vila de Pedreguer 2023, dels quals Julia Maillo ha estat premiada com a referent de feminista, no sols per al poble de Pedreguer, sinó també per a la comarca. Júlia és un membre actiu de la comissió municipal d’igualtat de Pedreguer, i la seua contribució al feminisme és un referent per a moltes dones i homes de Pedreguer.

Finalment, el dia 24 novembre està convocada la manifestació “25 N CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, ARA MÉS QUE MAI" amb eixida a les 19.30 h des de Casa de la Cultura. La manifestació, convocada per la Comissió Municipal d’Igualtat de Pedreguer, comptarà com cada any amb la participació de l’alumnat de tots els centres educatius.

Per a finalitzar la manifestació, es llegirà el manifest en la plaça de l’Amistat i tindrà lloc l’actuació de “Germanes de Shakespeare” de Marina Mulet i Rosario Caselles.

Com a novetat aquest any, a la plaça de l’Amistat estaran exposats els microrelats que han realitzat al llarg de les cinc edicions l’alumnat de l’IES Pedreguer.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


2 + 2 =