Tres dies de voluntariat europeu a Pedreguer

15/12/2022

Encara no fa tres dies que marxaren de Pedreguer les delegacions europees que han participat en el projecte Erasmus + sobre esports tradicionals MAGICS i ja estan tocant a la porta els membres d'altre projecte en què està immers el municipi de la Marina Alta, l'EVEN, al voltant del voluntariat i el paper de l'associacionisme.

Dijous, divendres i dissabte Pedreguer es converteix en receptor de 13 delegacions d'11 països, Lituània, Letònia, Xipre, Itàlia, Portugal, Hongria, Irlanda, Polònia, Malta, Estònia i Grècia. El motiu és la celebració del projecte europeu EVEN. Aquest projecte vol aprofundir en el debat sobre el paper del voluntariat en el suport a xicotetes comunitats en un món en constant canvi. Se centra en el paper de les xarxes i fomenta noves formes de compromís cívic i democràtic que tanquen la bretxa entre els governs, les autoritats locals i els ciutadans de la UE. L'impuls de la participació activa dels ciutadans i la seua comprensió del procés d'elaboració de polítiques, oposant-se al sentiment de passivitat i incomprensió que sovint condueix a la propaganda negativa i a l'euroescepticisme.

Un bon programa s'ha preparat des de l'Ajuntament que, com a organitzador d'un acte principal del projecte, presenta des de ponències pràctiques de la Unió Europea en captació de fons per a desenrotllar el voluntariat tant fora de l'estat com al mateix poble; taules rodones amb experiències d'activitat cívica de l'assocacionisme, etc. A més, també hi haurà un espai per a l'esbarjo visitant el poble o el jardí de l'Albarda entre altres opcions.

A més, en aquest ocasió, l'esdeveniment forma una bona sinèrgia amb el programa TOPS, en què participa el municipi de Pego. Al mateix temps també s'organitza un acte principal a aquesta població veïna. Per aquest motiu els dos municipis han sumat recursos i esforços, multiplicant així les possibilitats i compartint debats, ponents i agenda. Aquest possibilitat és motivada perquè ambdós projectes tenen objectius comuns que poden coincidir i aprofitar-se l'un de l'altre a banda de sumar delegacions i participants.

Recordem que Pedreguer ja va posar en valor la tasca del seu teixit associatiu en l'etapa del projecte EVEN que va tindre lloc a primeries de mes a Xipre. Ara tindrà ocasió de mostrar in situ alguna d'eixes experiències, ja que associacions amb què col·labora l'Ajuntament aportaran els seus exemples: Ajuda'm a nivell local, AMADEM a nivell comarcal o el Fons Valencià per la Solidaritat a nivell nacional/internacional.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


2 + 4 =