El projecte europeu EVEN, en el qual participa Pedreguer, celebra una gran trobada a Deryneia (Xipre)

06/12/2022

El projecte europeu EVEN (European Volunteering Engagement Network), finançat per la Unió Europea en el marc del Programa "Europe For Citizens Programme", va celebrar al municipi de Deryneia, a l'extrem oriental de Xipre, una trobada conjunta dintre del "DEVICE-Developing European Volunteers International Civic Engagement", que engloba tres projectes més relacionats amb el voluntariat. Amb una agenda extensa i molt completa, un total de quinze delegacions internacionals van treballar i gaudir de l'hospitalitat dels amfitrions d'aquest meeting. A més de l'Ajuntament de Pedreguer i els amfitrions, van participar delegacions d’Estònia, Lituània, Letònia, Polònia, Hongria, Bulgària, Irlanda, Itàlia, Portugal, Malta, Eslovàquia, Grècia i Sèrbia. Tots ells van intercanviar experiències sobre l’associacionisme i el voluntariat al llarg de cinc dies, des de l'1 fins al 5 de desembre.

Pedreguer, de la mà de l'Alcalde, Sergi Ferrús Peris, acompanyat pel Regidor d'Esports, José Vicente Cabrera Puigcerver, va posar en valor l'activa vida associativa que es mou al municipi, ressaltant que la justícia, la igualtat i la llibertat, tal com s'expressen en la Carta de les Nacions Unides, són els valors que motiven als voluntaris. "Una societat", va dir, "que secunda i encoratja diverses formes de voluntariat és una societat que també promou el benestar entre els seus ciutadans". Entre les aportacions que més valoraren els socis del consorci, i que va exposar l'alcalde de Pedreguer, va estar la gran quantitat de persones de Pedreguer que d'una o d'altra manera estan vinculades a una associació cultural, esportiva o social, així com el suport i l'esforç econòmic que des de l'Ajuntament es fa per donar-hi suport. Ferrús també va aprofitar per reivindicar una vegada més l'ús del valencià en Europa com a llengua oficial, fent la major part de la seua intervenció en eixa llengua, mentre s'exposava el text en anglès en pantalla.

La posada en valor de la solidaritat dels pobles, el voluntariat, i l'intercanvi de pràctiques per a millors resultats i poder construir relacions entre les diferents nacions, van ser idees treballades a Deryneia, part fonamental del projecte EVEN. A més, totes les delegacions van poder gaudir d'una agenda cultural ben completa, com les actuacions al Poble de Nadal del municipi amfitrió, on es va poder gaudir d’una nit búlgara, amb menjar, beguda, música i ball d’eixa terra i altra nit amb recital de poesia i improvisació de membres de l’associació de poetes tradicionals, acompanyats de violí i llaüt; o la visita als Molins d’Hadjigiorgis, a Frenaros, visitant el seu museu i cuinant un dolç tradicional, i al jardí botànic de Cyherbia, on destil·len diferents olis medicinals.

Del 15 al 19 d'aquest mes Pedreguer acollirà el darrer encontre del projecte EVEN. Abans, aquest dijous, dia 8, comptarà amb el meeting que posarà fi a altre dels projectes en què participa Pedreguer, el MAGICS, de recuperació d'esports medievals i tradicionals, que tindrà el seu plat fort el divendres, dia 9, amb una exhibició dels Sbandieratori d'Orte durant la celebració del I Trofeu ROLSER de raspall femení.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 2 =