Pedreguer finalitza el Projecte europeu EVEN a Hongria

22/01/2023

El projecte europeu EVEN (European Volunteering Engagement Network), finançat per la Unió Europea en el marc del Programa "Europe For Citizens Programme", va celebrar als municipis de Hernádkak i Gesztely, al nord-est d'Hongria, una trobada conjunta amb els membres del projecte TOPS, on participa l'Ajuntament de Pego, també relacionat amb el voluntariat. Amb una agenda extensa i molt completa, un total de disset delegacions internacionals van treballar i gaudir de l'hospitalitat dels amfitrions d'aquest meeting. A més dels Ajuntaments de Pedreguer i Pego i els dos municipis amfitrions, van participar delegacions d’Estònia, Lituània, Letònia, Polònia, Xipre, Bulgària, Irlanda, Itàlia, Portugal, Malta, Eslovàquia, Grècia i Sèrbia. Tots ells van intercanviar experiències sobre l’associacionisme i el voluntariat al llarg de quatre dies, des del 12 fins al 15 de gener.

"Pedreguer devia estar en un projecte que presenta les persones com a eix de vertebració i com a pedra de construcció social europea". Aquesta valoració que verbalitza l'alcalde Sergi Ferrús Peris, que va estar acompanyat pel Regidor de Solidaritat Ferran Lloret Morell, és sentir general de tot l'equip de govern de Pedreguer i dels qui més directament han participat en aquest projecte.
Pedreguer ha estat un dels protagonistes principals i ha tingut la responsabilitat d'organitzar un dels esdeveniments principals del projecte que es va desenvolupar fa escassament tres setmanes i que va obtenir una molt bona valoració per part dels participants.

El centre del projecte ha estat aprofundir el debat sobre el paper del voluntariat en el suport a les petites comunitats en un canvi constant al món. Pedreguer ha exposat les iniciatives i realitats locals, i en aquesta última reunió a Hongria es van aportar conclusions sobre el futur del voluntariat i el paper de l'administració local i es va fer una projecció i planificació pels següents anys des de la unió d'institucions i associacions.

Va haver temps també de valorar les importants dades de participació. Amb vora 500 participants directes i amb uns 70.000 impactes indirectes queda registrat com un dels projectes amb un ressò molt significatiu. A més, amb la segmentació del projecte en àrees interiors fa que l'abast de les dades en disseminació geogràfica siguen extraordinaris. Finalment, 19 delegacions de 17 països han estat els participants amb esdeveniments principals a 5 països i un d'ells, com destaca Ferrús, "ha estat el nostre municipi que comença a ser un membre que participa, organitza i desenrotlla d'una manera solvent aquest tipus de projectes. D'ara endavant es continuarà treballant pels fons europeus amb un currículum i solvència que ens farà guanyar competitivitat a l'hora d'accedir als fons europeus de tot tipus".

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


2 + 1 =