Pedreguer aporta les seues experiències de voluntariat a Europa

21/12/2022

Les delegacions europees participants en el Projecte EVEN, al voltant del voluntariat i el paper de l'associacionisme, van deixar la Marina Alta el passat dilluns. Concretament, el divendres 16 i el dissabte 17 Pedreguer es convertia en receptor de 12 delegacions d'10 països, Lituània, Letònia, Xipre, Itàlia, Portugal, Hongria, Irlanda, Polònia, Estònia i Grècia. El motiu era la celebració del projecte europeu EVEN. Aquest projecte vol aprofundir en el debat sobre el paper del voluntariat en el suport a xicotetes comunitats en un món en constant canvi. Se centra en el paper de les xarxes i fomenta noves formes de compromís cívic i democràtic que tanquen la bretxa entre els governs, les autoritats locals i els ciutadans de la UE. L'impuls de la participació activa dels ciutadans i la seua comprensió del procés d'elaboració de polítiques, oposant-se al sentiment de passivitat i incomprensió que sovint condueix a la propaganda negativa i a l'euroescepticisme.

I la veritat és que els participants van quedar ben satisfets amb el programa que el municipi amfitrió els va preparar.

El divendres per la vesprada, després d'haver tingut una visita guiada pel Jardí de l'Albarda pel matí i ser rebuts a l'Ajuntament de Pedreguer, tocava jornada de treball a la Pista-Espai Culural, on cadascuna de les delegacions va aportar les seues experiències i els seus casos d'èxit, finalitzant el workshop amb l'exposició del treball que porta a terme Ajuda'm (ASSOCIACIÓ de JUBILATS D'AJUDA AL MENOR) a nivell local, AMADEM (Asociación por la Salud Mental Marina Alta) a nivell comarcal i el Fons Valencià per la Solidaritat a nivell internacional. Començava la sessió de treball amb una conferència oberta a les associacions locals sobre polítiques europees per combatre l'euroescepticisme i sobre les diferents convocatòries europees d'ajudes al voluntariat. Va haver ocasió també per tastar els bunyols de carabassa amb xocolata que van elaborar els amics i amigues del poble sahrauí de Pedreguer.

El dissabte pel matí es va dedicar a parlar sobre migració, persones exiliades i refugiades; es va comptar amb els testimonis directes de Carmen Berenguer, veïna de 97 anys d'Orba que va emigrar als Estats Units, i de dues dones del col·lectiu sarhauí de Pedreguer, amb un diàleg moderat per José Gayá, del col·lectiu Mirades, que donava pas al documental 'Encontres de l'exili', del qual n'és coguionista.

Diumenge pel matí, les delegacions es van acostar a Pego, que també forma part d'altre projecte europeu, TOPS, en què participaven alguns dels països assistents, per acabar la jornada realitzant una visita cultural a València durant la vesprada.

L'estada a Pedreguer també ha servit per tal que provaren diferents menjars típics dels nostres establiments i participaren en diferents actes culturals que s'han portat a terme durant el passat cap de setmana.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 4 =