Molinets de Vent

Tornar

Els Molinets se situen enmig de la vall que forma la Sella i la muntanya de Pedreguer. Es tracta de dos molins de vent destinats en origen a la mòlta del gra per a l'alimentació humana.

Els molins tenen les mateixes característiques constructives, són de planta circular i lleugerament troncocònics, però de diferent mesura, un és més alt que l’altre i tenen les parets de pedra i una grossària de més de metre i mig. Els dos són contemporanis i podem donar com a bona la data de construcció de 1850 que figura a la llinda de la porta del més menut.

En l’interior es dividien en tres plantes: la inferior, que servia per a emmagatzemar el gra i arreplegar la farina del fariner en sacs, on es localitza l’única porta d’accés; la cambreta, situada entre la planta inferior i la superior, i el terra de la qual era de bigues de fusta, i que servia per a guardar els estris del molí, dormir, etc.; per últim, la sala superior, que era el principal espai de treball, on es trobavala maquinària, les moles, etc. Amb el pas del temps, però, s'han perdut tant la maquinària com la divisió interior dels espais.

Actualment, gràcies a la rehabilitació efectuada l'any 2016, és possible visitar-los per dins, per a la qual cosa cal sol·licitar prèviament la clau a la Policia Local o a la Casa de la Cultura.

Eventualment, s’hi realitzen excursions i visites guiades.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


5 + 3 =