Coques

Són un menjar tradicional elaborat amb una massa de farina les quals poden ser farcides de pésols i ceba, pebreretes o espencat, sal i oli o ceba crua, sempre acompanyades amb botifarra o sobrassada. Les coques són un plat tradicional de Pasqua, on es reuneixen famílies o amics per a la seua elaboració.                                                                               

Ingredients: (per a 4 persones)

  • 1 kg de farina.
  • 2 gots d’aigua tíbia.
  • 1 got d’oli.
  • Sal.
  • 50 g de llevat.

Elaboració:

En un recipient es mescla la farina en l’oli i l’aigua tíbia fins que la massa deixe de ser pegallosa i es puga treballar amb ella i se separa en boletes que posarem sobre les llandes untades amb oli. Seguidament les cobrirem amb una manta o drap uns 15 o 20 minuts fins que la massa repose i puje. Una vegada bona, aplanem les boles de pasta de manera que es queden redonetes i sobre elles afegim la mescla que desitgem. S’introdueixen al forn perquè es coguen a poc a poc fins que estiguen torrades.

Ara sols queda assaborir-les!

FONT: La Marina Alta Menjars MACMA 2005
Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


2 + 4 =