Coques
Són un menjar tradicional elaborat amb una massa de farina les quals poden ser farcides de pésols i ceba, pebreretes o espencat, sal i oli o ceba crua, sempre acompanyades amb botifarra o sobrassada. Les coques són un plat tradicional de Pasqua, on es reuneixen famílies o amics per a la seua elaboració.
Ingredients: (per a 4 persones)
- 1 kg de farina.
- 2 gots d’aigua tíbia.
- 1 got d’oli.
- Sal.
- 50 g de llevat.
Elaboració:
En un recipient es mescla la farina en l’oli i l’aigua tíbia fins que la massa deixe de ser pegallosa i es puga treballar amb ella i se separa en boletes que posarem sobre les llandes untades amb oli. Seguidament les cobrirem amb una manta o drap uns 15 o 20 minuts fins que la massa repose i puje. Una vegada bona, aplanem les boles de pasta de manera que es queden redonetes i sobre elles afegim la mescla que desitgem. S’introdueixen al forn perquè es coguen a poc a poc fins que estiguen torrades.
Ara sols queda assaborir-les!





