XXI JORNADES ECOTURISME A PEDREGUER (NOVEMBRE 2022)

20/10/2022

El proper mes de novembre celebrem una nova edició de les Jornades d'ECOTURISME a Pedreguer amb Xerrades, Excursions, Concurs Fotogràfic, Exposició, Activitats adreçades a Escolars i, a més, enguany s'inclou un curs d'AGROTURISME!

Gràcies al consens de diversos agents locals que persegueixen un desenvolupament de l’activitat ecoturística a través d’estratègies de sostenibilitat, com són el Centre Excursionista de Pedreguer, la Cooperativa Agrícola de Sant Blai, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i l’Agència de Desenvolupament Local de Creama de Pedreguer, junt amb les regidories de Turisme i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pedreguer, enguany celebrem les XXI Jornades d'Ecoturisme a Pedreguer amb la programació següent:

CICLE DE XERRADES:

Dimecres 2: “Una nova ruta local: De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. Pasqual Costa Cholbi, arqueòleg.

Dimecres 9:  “Raïmet de pastor: un deliciós aperitiu silvestre”. Maria Roselló Senent, d’Endèmica Natura.

Dimecres 16: CANCEL·LADA PER MOTIUS ALIENS A L'ORGANITZACIÓ “Canvi climàtic i economia circular: reptes i oportunitats per a la societat”. José Francisco Molina Azorín, Universitat d’Alacant.

Dimecres 23: “Cuineres del territori: diàleg sobre el paper de les dones en la configuració del patrimoni culinari i gastronòmic”. Josep Bernabeu Mestre i María Tormo Santamaría, Universitat d'Alacant.

Totes les xerrades tindran lloc a la Casa Municipal de Cultura a les 19.30h.

EXCURSIONS:

Diumenge 6:  “De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. GUIA: Pasqual Costa (Dificultat baixa, 2 km).

Diumenge 13:  “Ruta pel patrimoni històric, cultural, natural i paisatgístic de Tàrbena: el Pla d’Aialt, el Cocoll, Albirec, sa Cova de Dalt i port de sa Creueta”. (Dificultat moderada, 7 km).

Diumenge 20:  ”Despoblats moriscos de la Vall d’Alcalà: l’Atzuvieta, Alcalà, Rafalet, Benialí, Beniaia i la Querola”. GUIA: Pasqual Costa (Dificultat baixa, 8 km). Recorregut per camins asfaltats.

Diumenge 27:  “Ruta per Jesús Pobre: olivera mil·lenària i tossal dels molins”.

GUIA: Maria Roselló - Endèmica Natura (Dificultat baixa, 8 km).

Per a participar en totes les excursions és necessari fer la inscripció prèvia a la Casa Municipal de Cultura (Tel 96 645 62 00). Les places són limitades.

Advertiments:
D'excursió cal dur sempre: Motxilla, cantimplora, bon calçat, impermeable i roba còmode en funció de l'època, protecció solar: ulleres, barret/gorra, crema.
Per a participar en totes les excursions és necessari fer la inscripció prèvia a la casa Municipal de Cultura. Les places són limitades i els preus de les reserves per assegurança, guia i/o autobús són:
L'excursió del 6 de novembre: 1€ no federats i 0€ als federats

  • Punt i hora de concentració a les 9:00h a la Glorieta.

La resta d'excursions: 3€ no federats i 2€ els federats:

  • Punt i hora de concentració a les 8h a la rotonda del Sequier
  • L'hora de tornada prevista en les excursions amb bus serà a les 14:30h aprox.

CURS:

Curs d’ AGROTURISME, dins del cicle d’ EMPRENEDORIA AGROALIMENTARIA, organitzat per CREAMA juntament amb el Servei de Transferència de Tecnologia, pertanyent a la Conselleria d’Agricultura.

Dades realització: 28, 29 i 30 de novembre, de 17.00h a 20.00h.

Lloc: Casa de Cultura de Pedreguer

Enllaç Inscripcions

Més informació contactar amb Creama de Pedreguer: adl-pedreguer@creama.org 966457294.

ACTIVITAT ESCOLAR:

Divendres 11: VISITES GUIADES AL JARDÍ MEDITERRANI I ECOLÒGIC DE “L’ALBARDA” Adreçades a l’alumnat de 6é dels col·legis públics de Pedreguer.

EXPOSICIÓ:

Fotografies del XX Concurs Fotogràfic d’Ecoturisme, Del 16 de novembre al 9 de desembre.   Lloc: Casa Municipal de Cultura Inauguració: 16 de novembre, a les 19:30h

XX CONCURS DE FOTOGRAFIA D’ECOTURISME:

Diumenge 6: Pel recorregut “De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. (Consulteu les bases al QR del cartell o a la web de l’Ajuntament de Pedreguer)

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 5 =