Xiquets i xiquetes de Pedreguer gaudeixen dels tallers d'hivern un any més
Durant aquests dies de vacances nadalenques, s’ha celebrat al CEIP Alfàs una nova edició dels tallers d’Hivern, organitzats per l’Ajuntament de Pedreguer a través del seu gabinet Psicopedagògic i l’empresa Creactiva.Els tallers s’han dut a terme, en horari de 10 a 13 h, i s’han desenvolupat diferents activitats i manualitats com un mural de presentació, un arbre, un torró que van empaquetar amb la seua targeta personalitzada, unes ulleres tematitzades per donar la benvinguda a l’any 2022 o una carta als reis mags i corona.
Per altra banda, també han practicat un esport denominat Twincon; aquest es tracta d’un esport inclusiu, coeducatiu i cooperatiu, que encaixa molt bé en la filosofia dels tallers: per una banda, en anglès la paraula “TWIN” significa bessons, per l’altra “CON” fa referència en valencià als cons. Així doncs, la traducció literal seria 'cons bessons', que són els cons que defensem o ataquem.
És coneix el Twincon com un esport alternatiu d’invasió col·lectiva entre dos equips formats per 6 jugadors cadascun. El seu creador és Pau Morant, de Pedreguer, actualment resident a València.
L’objectiu de Morant és oferir a l’alumnat un joc dinàmic, participatiu i motivador per a tot l’alumnat. Per això, Twincon és un joc alternatiu on s’utilitza una metodologia inclusiva per a tot el seu alumnat i especialment per aquelles persones amb necessitats de comprensió educativa. La idea d’aquest joc és la conquesta dels cons contraris; per agafar la pilota únicament es fan servir les mans realitzant passes i llançaments.
També cal destacar que a cada equip no se li assigna un color, sinó que els dos equips defensen i ataquen els dos colors al final de la partida, ja que es fa un canvi de camp en el descans de la partida, en cas que es jugue a temps o quan un dels equips arribe a 9 punts.
Aquest joc sorgeix amb l’objectiu de desenvolupar la motivació, participació, cooperació, cooeducació i la cohesió grupal sempre des de la perspectiva educativa.
Entre altres, alguns dels fonaments que treballa aquest joc són: aprendre a respectar les normes, la companyonia, lideratge, disciplina, estratègia, humilitat, la inclusió, cooperació i molts més.
L’objectiu de l’activitat ha sigut crear una alternativa durant aquests dies, i donar als pares i mares una opció de conciliació familiar, en què es tracta mitjançant l’educació no formal de desenvolupar una sèrie de competències i valors, treballant el respecte, la igualtat, les tradicions, la coeducació i les diferents habilitats motrius.