Visita de la Consellera de Transició Ecològica Mireia Mollà a Pedreguer

27/12/2021

En la visita que Mireia Mollà, Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha fet aquest dilluns, 27 de desembre, a Pedreguer, ha fet palès el suport de la Generalitat al nou servei de recollida de residus, implantat fa uns mesos al municipi, el Porta a Porta.

Després de signar en el Llibre d'Or de la localitat, s'ha exposat per part de Ferran Lloret, portaveu del Govern, i Vicent Garcia, responsable del servei, el funcionament del sistema i els resultats aconseguits fins ara.

La consellera ha assegurat que Pedreguer és un bon exemple de que "la recollida selectiva de residus porta a porta és viable a municipis de més de 5.000 habitants". I davant de possibles objeccions, Mollà ha tirat de dades: "Pedreguer, amb prop de 8.000 habitants i una important població estacional a l'estiu, va iniciar el mes d'agost passat un sistema de retirada porta a porta que li ha permès augmentar del 20% al 66% la recollida selectiva en l'origen".

La consellera, acompanyada per la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha visitat l'Ajuntament de Pedreguer, on l'alcalde, Sergi Ferrús, i altres membres de la Corporació i la empresa concessionària, li han explicat els detalls de la implantació del sistema porta a porta.

Després d'aquesta visita, Mollà també ha destacat que la recollida porta a porta implantada a Pedreguer inclou, per primera vegada en un municipi valencià, la retirada selectiva de productes de cel·lulosa com bolquers i altres productes d'higiene personal que evita que aquests materials acaben als abocadors.

En aquest context, Mollà ha recordat que el Consell va aprovar la setmana passada una línia d'ajuda econòmica al Consorci de Residus A1 del Campello de 6,5 milions d'euros que reconeix l'esforç que els municipis de La Marina Alta i la Marina Baixa estan realitzant en la gestió i en la millora de les seues instal·lacions.

"Ens fan falta models valents, rendibles i extrapolables com l'implantat a Pedreguer", ha continuat Mollà, "perquè la planta de tractament ha de ser el darrer recurs de recuperació de materials". La consellera ha demostrat el compromís de la Conselleria i el govern valencià amb l'economia circular i la separació selectiva de residus porta a porta.

Mollà i el seu equip no han volgut acabar la jornada sense visitar les oficines de l'empresa concessionària al bell mig de la Plaça Major i acostar-se a l'empresa local Solarays Energy, especialitzada en energia solar i tèrmica, on han fet un recorregut per les seues instal·lacions i han pogut atendre les explicacions dels seus responsables sobre la seua experiència i els reptes a assumir.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 2 =