Pedreguer recupera i omple els carrers el 8 de març
Pedreguer mobilitzava la vesprada del 8 de març a vora 300 persones a favor de la igualtat.
Segons fonts oficials, prop de 300 persones van recórrer els carrers de Pedreguer en una manifestació que per fi ha fet recuperar els carrers amb la normalitat amb què es comptava abans de la pandèmia.
La convocatòria de manifestació, a partir del treball de la comissió d’igualtat de l'Ajuntament de Pedreguer, va mobilitzar a gran part de la societat del poble, a les escoles de primària, a l'institut, l’escola esportiva i a l’escola de música municipals, afegint-se grups de joves de pobles com Gata de Gorgos i Teulada-Moraira.
En acabar el recorregut, que va ser acompanyat per La Bunpada Batucada de Benissa, és va llegir el manifest per part d’alumnes de l’IES Pedreguer, CEIP Trinquet, Alumnes de l’escola esportiva, el grup d’acció feminista de Teulada i el grup d’acció feminista de Gata de Gorgos.
Just abans de la manifestació, a les 18.30 es va celebrar l'audició “LA DONA COMPOSITORA” amb l’alumnat del Conservatori i Escola Municipal de Música de Pedreguer. Prop de 140 persones van assistir a l'esdeveniment, on l’alumnat, de la mà de Merche Femenia, directora de l’escola, va recuperar i visibilitzar a dones compositores al llarg de la història.
manifest llegit
Hui 8M, dia internacional de la dona, eixim al carrer per a reivindicar els drets de les dones i la necessitat de lluita del moviment feminista.
Cada any, cada 8 de març, el poble de Pedreguer diu prou, però enguany som moltes veus i aquest crit sona més fort encara.
La manifestació de hui s’ha convocat des de la comissió d’igualtat, òrgan on estan representades totes les associacions i entitats de Pedreguer, i enguany hem anat un pas més enllà, i s’han sumat l’escola de música, les escoles esportives i els centres educatius de primària i secundària.
Hui som moltes que, com cada any, cridem fort per a dir prou.
Prou d‘estereotips de gènere que ens impedeixen viure lliurement.
Prou de jornals injustos i feina precària.
Prou de càrregues i sobrecàrregues només per ser dones.
Prou d’imposicions als nostres cossos. Son nostres, nosaltres decidim.
Prou d’explotació sexual, la patida i la que seguim patint.
Prou de tracta de dones i xiquetes, matrimonis forçats i cultura de la violació.
Prou de violència. Violència estructural exercida sobre les dones, sobre nosaltres, física, psicològica, econòmica i institucional.
I prou, sobretot, de mirar a un altre costat.
Hui podem dir que Pedreguer ho té clar: DRETS PER A TOTES, TOTS ELS DIES.