Pedreguer finalitza el projecte europeu FACES a Xipre

25/10/2023

El projecte europeu FACES (Fostering A Civic European Solidarity), finançat per la Unió Europea en el marc de treball de la construcció europea, va celebrar al municipi de Làrnaca, al sud-est de Xipre, una trobada conjunta amb els membres del projecte TURN UP, tots dos relacionats, per tal com aquest darrer té l'objectiu principal d'enfortir la dimensió europea i democràtica del procés de presa de decisions, per tal de fomentar la consciència sobre el funcionament de la vida política europea, mentre que el FACES busca participació juvenil, ciutadania activa, comunicació clara de la UE i alfabetització mediàtica, de cara a les eleccions europees del 2024.

Amb una agenda extensa i molt completa, un total de catorze delegacions internacionals van treballar i gaudir de l'hospitalitat dels amfitrions d'aquest meeting. A més de l'Ajuntament de Pedreguer i l'associació amfitriona de Xipre (BASILIKO ATHLITIKO MORFOTIKO ORTHODOXO SOMATEIO BAMOS), van participar delegacions d'Itàlia, Sèrbia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Eslovàquia, Portugal, Polònia, Letònia i República Txeca. Tots ells van intercanviar experiències sobre la participació i la joventut al llarg de cinc dies, des del 19 fins al 23 d'octubre.

"Pedreguer devia estar en un projecte que presenta les persones, especialment les joves, com a eix de vertebració i com a pedra de construcció social europea". Aquesta valoració que verbalitza l'alcalde Sergi Ferrús Peris, que va estar acompanyat per la Regidora de Joventut i Infància, Cultura i Educació, Noèlia Garcia López, és sentir general de tot l'equip de govern de Pedreguer i dels qui més directament han participat en aquest projecte.

El centre del projecte ha estat aprofundir en el debat sobre el paper de la joventut en la política europea i com augmentar la seua presència activa en la construcció d'Europa i debatre sobre perspectives de futur i casos pràctics per col·laborar en la redacció de noves propostes de Xarxa de Pobles. Pedreguer ha exposat les iniciatives i realitats locals, i en aquesta última reunió a Xipre es van aportar conclusions sobre el futur del voluntariat i el paper de l'administració local i es va fer una projecció i planificació pels següents anys des de la unió d'institucions i associacions.

Finalment, les diferents delegacions van poder gaudir d'una agenda cultural i institucional ben completa, com una visita al Parlament xipriota, endinsant-se en la cultura xipriota, amb les visites al centre de la ciutat de Nicòsia, a Làrnaca (Castell medieval, església de Sant Llàtzer o el mercat), al poble de Kiti (amb visita de l'Església de Kition, "Angeloktisti"), al poble de Mosfiloti (visitant el Monestir de Santa Thekla), al poble Xia, amb salutació de benvinguda de l'alcalde i visita pel poble. Va ser ben interessant la visita del poble de Pyrga on es participà a la Fira del Renaixement, amb cercavila dels participants i dels Sbandieratori delle Sette Contrate di Orte; el diumenge es va passar a la part turca de l'illa, al poble de Kormakitis.

Vist l'èxit de l'experiència, es comença a treballar amb el FACES 2, atès el bon resultat i l'interès despertat en la comissió de l'experiència.

Pedreguer optarà a ser seu també d'un meeting dintre d'aquesta segona edició.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 3 =