Pedreguer en la primera etapa del Projecte europeu Magics4All a Messini

28/03/2024

Entre el 22 i el 25 de març va tindre lloc a Grècia el començament d'aquest projecte europeu on està present el poble de Pedreguer, projecte que dóna continuitat a la tasca de crear una consciència europea i fomentar la comunicació intergeneracional. El camí per aconseguir-ho és fer valdre els esports tradicionals com a mitjà i com a expressió de la diversitat i riquesa dels pobles que componen la Unió Europea.

L'Ajuntament de Pedreguer participa amb cinc socis internacionals: des d'Itàlia, i com a coordinadors del projecte, participa el Gruppo Sbandieratori 7 contrade di Orte. La resta de socis són: Nikart Journey de Xipre, Varkapitany Lovagi Torna Egyesulet d'Hongria, Zavod za sport des d'Eslovènia i l'amfitriona del primer encontre Koinoniki Synetariristiki Epicheirisi Rektis de Messini, Grècia.

Les activitats executades es van combinar amb les jornades de treball, amb la presentació dels distints municipis i de les distintes activitats que desenrotllen cadascun dels socis als seus països.

El soci amfitrió també va plantejar distintes visites de coneixement del territori com van ser:
-L'estable "Maniatis" on s'explica la importància de l'arc al llarg de la història i es participa en una xicoteta competició d'arc i de petanca.
-Kalamata, ciutat on comença la guerra d'independència de la Grècia moderna enfront dels otomans.
-El Castell de Methoni, la fortalesa de Pilos i la ciutat d'Atenes.

L'Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús Peris, que va encapçalar la delegació municipal, va ser rebut pel vicealcalde de Messini, Panagiotis Mpessis, qui va mostrar l'interés en engegar projectes compartits entre els dos municipis.

Al llarg de tres jornades intenses es va aconseguir presentar i incloure la proposta de la "pilota grossa" com a esport tradicional que està en concordança amb els objectius del projecte Magics4All, que compta amb un finançament del 100% per part de la Comissió Europea.

La segona trobada serà a agost en Hongria, tot i que està prevista una reunió de treball prèvia en maig en què es plantejarà la possibilitat d'organitzar un esdeveniment internacional a Pedreguer dins del marc de treball d'aquest projecte.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 3 =