L'Ajuntament de Pedreguer inicia una regularització dels guals del municipi i del cobrament de la taxa corresponent

29/03/2021

La llicència del gual, que consisteix en autoritzar l’ús restringit de la via pública per l’entrada i eixida de vehicles, està subjecta al pagament de taxes en funció de diferents paràmetres i, segons la normativa, s’ha de senyalitzar.

Des de l’Ajuntament, i arran un treball de camp, amb els informes corresponents de la policia local, s’ha detectat que no en tots els casos es paga aquesta taxa, tal com marca la normativa, malgrat utilitzar els garatges per estacionar vehicles. Les inspeccions es duen a terme a tot el terme, tant al casc urbà com a les urbanitzacions i a les zones industrials. Per això s'estan enviant cartes a aquelles persones en què s'ha observat que no estan al dia del pagament de gual o no l'han pagat mai.

L’Ajuntament de Pedreguer vol regularitzar la concessió i sobretot el cobrament de tots els guals del municipi, i per aquesta raó demana a la ciutadania que fa servir un garatge per aparcar-hi vehicles que paguen la corresponent taxa. I és que, des de l’Ajuntament, i arran del treball de camp esmentat, s’ha detectat que no en tots els casos es paga aquesta taxa, tal com marca la normativa. Així en una primera fase s’han enviat cartes a aquelles persones que tot i gaudir de gual amb la seua placa corresponent tenen pendent el pagament de vàries anualitats. En una segona fase, es farà arribar la notificació a aquelles persones que estan fent ús d’un gual sense que conste sol.licitud de la llicència pertinent.

El que s’està fent és enviar cartes als propietaris de cases o edificis sospitosos de no pagar gual per donar-los la oportunitat de regularitzar la situació del seu garatge o pàrquing. Així, es dóna l’opció de donar-se d’alta, o presentar les al·legacions corresponents.

Es pot consultar l'ordenança ací, pàgina 64.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 1 =