La històrica vil·la d'Orte (Itàlia) torna a ser escenari d'un projecte europeu en què participa Pedreguer

14/09/2023

Amb una agenda extensa i molt completa, les diferents delegacions internacionals del projecte FACES (Fostering A Civic European Solidarity) van treballar i gaudir de l'hospitalitat dels amfitrions d'aquest meeting, l'associació VeraOrte. A més de l'Ajuntament de Pedreguer i els amfitrions, van participar el municipi hongarès d'Hernadkak, amb el seu alcalde Tamas Tirk, i altres tres delegacions hongareses, representades per Ildiko Niyro, Konrad Solymosi, alcalde de Bükkszentkereszt, i Istvan Simon alcalde de Gesztely, els Sbandieratori di Orte, amb el seu president Federico Testacuzzi al front, l'entitat coordinadora del projecte, VAMOS, amb el seu president Loizos Hadjanastasiou de Xipre, l’entitat italiana Lighthouse, amb Angelo Ciocchetti al capdavant, i el Development Centre of Vojvodina (Sèrbia), representat per Antonio Atanasovski. Tots ells van celebrar, entre el 8 i el 12 de setembre, distints grups de treball (workshops), en què l'objectiu era compartir distintes fórmules de govern municipal i iniciatives participatives i solidàries. El projecte s'emmarca dins del programa Europa dels Ciutadans que finança el 100% de les despeses.

La delegació de Pedreguer va comptar amb l'alcalde Sergi Ferrús Peris, la regidora de Turisme i Comerç, Noèlia Miralles Gilabert, i el regidor d'Esports i Serveis Municipals, Pepe Cabrera Puigcerver. Es presentaren com a exemple els pressupostos participatius que treballa des de fa anys Pedreguer, així com l'experiència del projecte "Corresponsals", que es treballa des de l'àrea de joventut. L'exposició dels temes també va tindre la presència telemàtica, a través de vídeos, del regidor de Participació, Ferran Lloret Morell, i la regidora de Joventut, Noèlia Garcia López.

Val a dir que aquesta és la segona ocasió en què Pedreguer visita Orte, per tal com fa just un any ja hi va estar, participant del projecte "MAGICS – Medieval Activities Grow International Cooperation in Sports", finançat també per la Unió Europea en el marc del Programa Erasmus + Sport. A més totes les delegacions van poder gaudir de la setmana gran d'Orte, l'Ottava Medievale d'Orte o Ottava de Santo Egidio, amb les exhibicions del Grup Sbandieratori i el seu programa cultural, com la cercavila històrica, en què van formar part activa, convidats pels organitzadors, membres de les delegacions, com el mateix Alcalde de Pedreguer.

La visita, a més, ha servit per aconseguir que es celebre un encontre internacional a Pedreguer al llarg de 2024, dintre el nou projecte europeu en què participarà Pedreguer, el Magics4all, continuació del projecte Magics esmentat, en què es preserven els esports tradicionals i al qual Pedreguer va aportar l'experiència de la Pilota Valenciana com a esport tradicional.

El mes que ve està previst fer la cloenda del programa FACES a Xipre, amb un meeting final al qual també ha estat convidat l'Ajuntament de Pedreguer.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 3 =