Futbol

Aleví naix. 2013
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Aleví naix. 2014
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Benjamí naix. 2015
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Benjamí naix. 2016
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Cadet naix. 2009-2010
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Equip Femení
200 €
Places disponibles: 7
Infantil naix. 2011-2012
200 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Prebenjamí naix. 2017
150 €
Places disponibles: 0
Places esgotades
Prebenjamí naix. 2018
150 €
Places disponibles: 8

Com en totes les Escoles Esportives Municipals, en la de Futbol es pretén introduir els xiquets en aquesta categoria esportiva mitjançant el joc. Podem afirmar que actualment aquest esport ocupa una de les principals posicions mediàtiques i que és el que compta amb més adeptes però, tanmateix, hem de ser conscients de les dificultats que comporta situar-se entre els esportistes més reconeguts. És per aquest motiu que l’Escola Municipal de Futbol vol apropar aquesta pràctica esportiva als més menuts d’una manera lúdica, en cap cas competitiva.

És fonamental que els xiquets tinguen il·lusió per aprendre, perquè d’aquest factor dependrà que gaudisquen dels entrenaments i dels partits; quan estan motivats volen saber-ne més i creen un bon ambient de treball amb els companys. D’altra banda, tot i que es tracta d’un aprenentatge guiat, s’intenta que els alumnes aconseguisquen autonomia suficient per desenvolupar els coneixements apresos i se’ls transmet la competència d’aprendre a aprendre, de tal manera que tinguen un bagatge formatiu que els capacite per adquirir nous coneixements per ells mateixos.

El futbol permet, entre moltes altres coses, dotar els alumnes d’una bona experiència motriu (coordinació de moviments, agilitat, mobilitat articular...) i millorar les relacions personals dels jugadors, fent que aprenguen a expressar les seues emocions. També esborra les diferències socials i culturals perquè mentre juguem tots som iguals, és a dir, evita l’exclusió d’algun dels integrants per qualsevol d’aquestos o altres aspectes. L’equip es fonamenta en aquesta concepció, tots en formem part i tots som necessaris per tal que el joc funcione.

A Pedreguer aquesta escola és la que compta amb major nombre d’alumnes, motiu pel qual s’adapta la seua formació (tàctica i tècnica, però també educativa en valors) a les diverses categories. És a dir, que l’exigència esportiva i pedagògica depén en gran mesura del nivell de cada grup i s’hi adapta progressivament. La tasca dels entrenadors va molt més enllà de l’entrenament futbolístic, és per això que s’utilitzen les diverses situacions que es presenten en el terreny de joc per inculcar valors com la companyonia, la cooperació i el treball en equip, la generositat, el respecte (cap a l’adversari i cap a les regles del joc), la higiene, l’acceptació de les derrotes... Tot un seguit de qualitats que no són aïllades i que requereixen una implementació constant i permanent al llarg de tota l’etapa formativa.

A les Escoles Esportives Municipals els pares i mares tenen un paper fonamental. La bona coordinació entre aquestos, els entrenadors i els jugadors farà que hi haja un bon ambient de joc i que les sessions d’entrenament i els partits siguen profitoses. El bon funcionament de l’escola és, doncs, responsabilitat de tots.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 4 =