Els Ajuntaments de Pedreguer i Gata de Gorgos renoven l'acord de col·laboració en matèria de Protecció Civil i emergències

21/01/2022

Este dijous s’ha procedit a renovar l’acord de col·laboració en matèria de protecció civil i emergències per als municipis de Pedeguer i Gata de Gorgos.

Per a l’Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, i el regidor de Governació de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, Joanvi Vallés, este acord, signat el 2018 i que hui es renova, ha sigut beneficiós per als dos municipis i ha servit per a consolidar i millorar el voluntariat de protecció civil, dotant-lo d’una major capacitat de resposta i millora en l’equipament per a fer front a les situacions d’emergència i preventius als dos municipis.

A més, ha servit per a establir un marc eficaç de treball per als dos grups de voluntariat de protecció civil unificant protocols d’actuació i centralitzant compres de material i uniformitat a més de l’augment substancial del parc mòbil disponible.

Cal destacar que des del 2018 fins al 2022 s’han dut a terme actuacions durant els pitjors moments de la pandèmia per la Covid19 en la qual el voluntariat de protecció civil va estar col·laborant amb els serveis d’emergències i cossos de seguretat per a poder donar una resposta propera als nostres veïns i veïnes i ha treballat molt estretament amb els serveis sanitaris en els punts de vacunació massius establers per sanitat.

A més, també s’ha de destacar la resposta en diferents tipus d’emergències com són incendis forestals i cerca de persones desaparegudes. Les millores internes en coordinació, estructura i procediments de treball comuns, ha fet que augmente la col·laboració amb els cossos d’emergència per a fer front a situacions complicades a l’igual que per a actuacions preventives com són esdeveniments festius, proves esportives supramunicipals, etc

Els dos serveis de voluntariat de protecció civil ja col·laboraven estretament en matèria de preventius i emergències abans del 2018, sobretot en èpoques de màxima perillositat per incendis forestals.

Actualment, els recursos efectius dels quals es disposa per a poder donar resposta a les necessitats en els diferents àmbits de treball que es desenvolupen per part de protecció civil són, pel que fa a persones voluntàries, un total de 32 efectius, i pel que fa a parc mòbil, es compta amb 3 vehícles i 2 motocicletes. Quant a sistemes de comunicacions, s’utilitzen canals propis amb el sistema DMR (Ràdio Mòbil Digital) que dóna cobertura completa als dos termes municipals, a més del sistema TETRA de la Generalitat Valenciana.

També va estar present, representant l'agrupació pedreguera de Protecció Civil, el voluntari Lucas Sesé.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 1 =