El Pla CONVIVINT d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat inclou la Residència i un Centre de Diversitat Funcional en Pedreguer
Finalment, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha atès la petició de l’Ajuntament de Pedreguer i inclourà la necessària ampliació de la Residència Nostra Senyora del Carme al primer Pla d’Infraestructures de Serveis Socials de la nostra Comunitat. Amb la gran notícia afegida de que anirà acompanyat d’un Centre de Diversitat Funcional.Efectivament, el passat 25 de febrer, l’Òrgan de Col·laboració i Coordinació Interadministravia de la Vicepresidència de la Generalitat, del qual forma part Pedreguer, en representació de la FVMP, va aprovar el 1r Pla d’Infraestructures de Serveis Socials del País Valencià (2021-2025), el Pla CONVIVINT, la presentació del qual estava prevista per aquest 15 d’abril, a càrrec del President i la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i Mónica Oltra.
Es tracta del primer pla que es realitza des que estan transferides aquestes competències a la Generalitat Valenciana (1983). Aquest Pla s’ha realitzat per tal de revertir la situació de mancança històrica d’infraestructures en l’àmbit de serveis socials tal i com acrediten els diferents estudis comparatius. Es tracta d’apostar, encara més, per uns centres més humans on la persona es situe en el centre i els programes i prestacions s’adapten a les seues necessitats.
El Pla s’ha desenvolupat amb la conjugació de distints criteris. En primer lloc s’ha tingut en compte la necessitat del recurs en l’àrea de serveis socials d’acord amb el Mapa de Necessitats que va elaborar l’IVAFIQ (Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials), com pot ser les llistes d’espera, projecció poblacional...
En segon lloc s’ha pres en consideració l’equitat territorial per tal de donar una cobertura mínima de tots els recursos en cada departament per tal de garantir uns serveis mínims per igual en tot el territori.
Per acabar, s’han estudiat altres criteris com la reducció dels temps de desplaçament a una plaça pública o la viabilitat d’acord amb el llindar d’habitants.
Per tal de fer front al gran problema de l’envelliment de la nostra societat i donar resposta a les seues necessitats es milloraran els serveis d’ajuda a domicili, teleassistència i les infraestructures.
A més a més, la Vicepresidència també es centra en millorar el projecte de vida de les persones amb diversitat funcional i el reconeixement dels drets i les oportunitats.
Per aquestes raons el Pla d’Infraestructures Socials del País Valencià inclou l’ampliació de la Residència de Pedreguer i la construcció d’un Centre de Diversitat Funcional annex, que serà referència de tota la comarca (departament 16).
El següent pas que ha de seguir l’Ajuntament de Pedreguer és l’elaboració d’una memòria valorada econòmicament i el temps d’execució, per fer la resolució de delegació de competències.
Ací pots trobar el Pla complet.