El Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer celebra el seu 25 aniversari

09/09/2021

Entre els dies 3 d’octubre i el 7 de novembre, cada diumenge a les 17:30h (una de les novetats d’enguany), l'església de la Santa Creu de Pedreguer acollirà els sis concerts del 25 aniversari del Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer (Concerts de la Tardor). Per a l’edició del 2021 s’ha preparat un repertori divers, amb intèrprets magnífics, fidel a l’esperit del festival i a l’instrument que n’és l’ànima: el magnífic orgue Grenzing donat per la fundació ROLSER-Server i Pérez l’any 1997.

Precisament, apropar l'orgue a la fidel audiència amb els més exigents criteris artístics és l’objectiu, que any rere any, tracta de complir la direcció del festival, encapçalada per l’organista i clavecinista Josep Vicent Giner. Ambiciosos criteris de selecció, units a l’esforç que l'Ajuntament de Pedreguer i les entitats patrocinadores realitzen, han permés, també enguany, malgrat els temps pandèmics, presentar una programació de primer ordre que combina unitat i varietat.

El primer concert, el concert d’obertura del festival del 25é aniversari, serà el dia 3 d’octubre. Aquest dia els protagonistes seran l’orgue i el Quintet de Corda Heritage Ensemble, formats per excel·lents solistes i professionals, que seran els encarregats d’interpretar el programa titolat Músiques concertants per a un aniversari amb obres de Händel, Donizetti, Gounod, Puccini, Lawson i Chulià.

El segon programa, el dia 10 d’octubre, titolat Diàlegs per a una celebració, anirà a càrrec de L’escolania Lluc (Els blauets de Mallorca) sota la direcció de Rafael Riera i als teclats de l’orgue hi estarà Ricard Terradas. Interpretaran obres de Pergolesi, Haydn i Mendelsson. A més a més, també interpretaran ‘El cant de la Sibil·la’, una obra molt especial i molt representativa de la nostra tradició medieval.

Al concert del 12 d’octubre hi actuaran l’Ensemble Brass Academy d’Alacant amb David Morales a l’orgue i sota la batuta de Rudi Korp. Al progama Obertures, marxes i simfonies festives interpretaran peces de Bach, Vivaldi, Mozart, Verdi, Berlioz i Strauss.

El quart concert, que es celebrarà el 24 d’octubre, està dedicat a les Serenates per a una commemoració. Les obres de Lecuona, Bielsa, Falla i Piazzolla estaran interpretades pels solistes Vicent Ballester a la guitarra, Joaquín Cabrera a la tompreta, Ariel Téllez a la percussió i Josep Vicent Giner a l’orgue.

Al Concert de Cloenda del 25é aniversari, del dia 31 d’octubre, hi actuaran el Cor de la Rectoria amb Josep Vicent Giner a l’orgue i sota la direcció de Jaume Morell. En aquestes Veus per a un aniversari s’espera que oferisquen al públic obres de Vivaldi, Händel i Purcell.

Com que l’edició del 2021 és una edició especial, les entitats organitzadores han decidit oferir a l’audiència una concert extraordinari el dia 7 de novembre. Aquest concert de Gala estarà interpretat per la Capella del Misteri d’Elx on ens brindaran a tot el públic l’oportunitat de gaudir dels millors motets i escenes que es canten en la interpretació original del Misteri d’Elx.

El regidor de cultura i patrimoni de l’Ajuntament de Pedreguer Ferran Lloret i Morell ha manifestat que des de fa 25 anys el Festival Internacional d’Orgue de Pedreguer ha servit per millorar l’oferta cultural de la nostra Vila i de la comarca. També ha volgut remarcar que malgrat aquesta època d’incertesa vírica no s’ha de deixar d’apostar per la cultura, tot el contrari: s’ha de potenciar.

Finalment ha tramés la seua voluntat d’anar més enllà per tal que el Festival d’Orgue de Pedreguer esdevinga un referent internacional.

L'edició d'enguany, a més, està dedicada al Cronista de la Vila de Pedreguer i membre de la Fundació ROLSER Server i Pérez, Albert S. Garcia Carrió, que va faltar el passat mes de maig.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 2 =