Alumnes del CEIP el Trinquet visiten diverses fàbriques de Pedreguer

01/02/2024

El passat mes de desembre l’alumnat de 5é i 6é del Ceip El Trinquet va gaudir d’una visita d’allò més interessant a la fàbrica Rolser. Allí se’ls va explicar la història de la fàbrica, d’on ve el nom de Rolser, què significa el logotip, tot el que confeccionen i quin tipus de material utilitzen per a la confecció de tots els seus productes. A més van poder fer una visita per les instal·lacions i aprendre el funcionament d’una empresa d’aquesta envergadura. Una empresa que utilitza productes ecològics i sostenibles en l’elaboració dels seus productes i que recicla i reutilitza el material sobrant.

Per altra banda, l’alumnat de primer cicle va visitar la fàbrica Perez i Perez el passat més des novembre i el passat dimarts 23 de gener, l’alumnat de 3er i 4t va visitar la fàbrica d’Ametlles Artigues i Gelats Palacio.

En Gelats Palacio l’alumnat va poder aprendre, per una banda, els passos per a l’elaboració dels gelats i les diferents màquines que s’utilitzen per a tal fi. I la diferència d’un gelat fet amb productes naturals a un gelat fet utilitzant essències artificials. En aquesta empresa s’utilitzen productes sostenibles i de proximitat i les restes orgàniques serveixen d’aliment per al bestiar del poble.

En Ametlles Artigues l’alumnat va conèixer la història de la fàbrica i se’ls va explicar que allí solament repelen les ametlles i quin és el procediment per fer-ho. Després van visitar la fàbrica on l’alumnat va quedar impressionat amb la gran quantitat de màquines que s’empren i en com fan tota la feina i la perfecció d’aquesta. A més, aquesta empresa també aprofita les deixalles orgàniques d’aliment per al bestiar i l’aigua que s’empra es filtra per poder-la reutilitzar. Una fàbrica que ha crescut molt en els últims anys i que sembla que va a seguir fent-ho.

La visita a les diferents fàbriques del nostre poble va estar d’allò més educativa i productiva. L’alumnat va poder veure de primera mà la importància del reciclatge i de la reutilització en aquestes empreses tan grans. A més d’aprendre el funcionament i la història d’aquestes fàbriques va aprendre a saber respectar les normes, respectar als i les treballadors/es i sobre tot a ser educats i educades amb tothom.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 5 =