Ajuda al poble ucraïnès

11/03/2022

La Vila de Pedreguer és, com ha tingut oportunitat de demostrar en altres crisis humanitàries, una terra d'acollida. També ara, amb motiu de la invasió la i guerra a Ucraïna, l’Ajuntament de Pedreguer vol tornar a manifestar i materialitzar la seua solidaritat amb el poble ucraïnès de la manera més adequada possible.

Pedreguer en col·laboració amb l’Estat Espanyol i la Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria de Cooperació ens hem d’encarregar de l’organització de la solidaritat valenciana i canalitzar a través de diverses vies els oferiments que es realitzen per part d'entitats locals, ONGs i particulars.

Per tal que l'ajuda al poble d'Ucraïna siga adequada i efectiva, és necessari i fonamental avaluar adequadament les necessitats, organitzar i planificar que arribe a qui ho necessite i, per tant, canalitzar adequadament la immensa i generosa solidaritat que el poble valencià està realitzant i vol realitzar.

Pedreguer, a més, vol col·laborar en l’acolliment de persones refugiades d’Ucraïna i ho vehicularà a través del sistema d'acolliment de protecció internacional regulat per l'administració pública.
Per a totes les veïnes i veïns que hi vulguen cedir allotjament poder posar a disposició els seus habitatges a través del següent formulari: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=sPLEJpzX2EibbGBSSkjxKItThbJ-qrhLggurdL73sqtUMjU4MUZGSFdGRjVQU1gzTENKNjNJRjNEUCQlQCN0PWcu En cas de no poder-ho tramitar electrònicament, es pot fer la gestió a través de l’Ajuntament de Pedreguer.

Amb tot açò Pedreguer, coordinat amb la Generalitat i i la FVMP, prepararà combois d’ajuda humanitària de:
- Material Sanitari: primers auxilis, medicaments (no caducats i per encetar) antiinflamatoris, per a l'estòmac, pomades per a cremades, farmacioles...
- Material tèxtil: mantes, roba interior, roba tèrmica
- Material de refugi: ‘esterilles’, tendes de campanya, llanternes, piles, càmping gas, ràdios...
- Material higiènic: tampons, compreses, copa menstrual, bragues menstruals, raspall, dentífric, sabó, bolquers...
- Aliments de llarga durada: menjar enllaunat, fruits secs, barretes energètiques, cafè, llet, llet en pols, aigua potable...

Aquest material s’hi podrà dipositar a la Casa de la Cultura de Pedreguer des del dilluns 14 de març fins al dijous 17 de març.

Així mateix, l’ajuda econòmica també és fonamental i necessària. Per això, totes les persones que hi vulguen col·laborar amb donacions ho poden fer a través d’aquest enllaç que ha habilitat la Coordinadora Valenciana d’ONGDs junt amb la Vicepresidència de la Generalitat Valenciana: https://www.cvongd.org/va/noticias/noticies-de-la-cooperacio/informacio-per-a-donar-suport-a-les-ongd-i-agencies-humanitaries-que-treballen-a-ucraina/

Amb aquestes mesures Pedreguer, poble que ha participat anteriorment en iniciatives solidàries, com el programa Vacances en Pau o l’acollida de persones desplaçades arran de les guerres dels Balcans, Pròxim Orient o refugiats africans, pretén continuar aportant el seu granet de sorra a la millora de la difícil situació que viuen els millers de persones que, fugint de la guerra i de greu crisi humanitària que l’estat d’Ucraïna, intenten arribar a diversos països de la Unió Europea a la recerca d’asil, seguretat i pau.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 4 =