Acords aprovats al ple extraordinari de maig
Aquest dijous el ple de Pedreguer es reunia de manera extraordinària per aprovar, per unanimitat, requerir a l'empresa responsable de les obres d'adequació, reforma i equipament del CEIP Trinquet la documentació justificativa d’estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social i la constitució de la garantia corresponent.
Si tot va bé, l'Ajuntament adjudicaria les obres en el ple ordinari del 27 de maig, per tal que aquestes pugueren començar al principi de l'estiu. Aquestes obres entren dins del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació i l'oferta (triada en mesa de contractació) ha sigut de 794.526,48 € més IVA, quantitat subvencionada al 100% per la Conselleria.
El ple va servir també per aprovar, de nou per unanimitat, posar a disposició de la Conselleria l'altra obra finançada pel Pla Edificant, la instal·lació d'un ascensor i la construcció d'un gimnàs al CEIP Alfàs, de conformitat amb la Resolució del Conseller d’Educació de 3 de setembre de 2018 i amb el previst en el Reial Decret 2274/1993 de 22 de desembre, que regula el marc de cooperació de l’Administració local i l’educativa.
Es va aprofitar la sessió extraordinària per l'aprovació d'altres acords, com el conveni de constitució de la Comunitat d'Usuaris d'Abocaments Dénia-Ondara-Pedreguer (amb el suport de tots els grups, a excepció de la CUP, que es va abstindre) o la taxa per prestació de serveis a l'Escola Infantil Municipal (aprovada amb els vots a favor de Compromís, l'abstenció del grup popular i la CUP i el vot en contra del grup socialista).
També van tirar endavant dues mocions. La primera, a proposta de l'equip de govern, era de suport i inclusió prioritària del voluntariat de Protecció Civil en el pla de vacunació front a la COVID-19; va ser aprovada amb el vot afirmatiu de tots els grups, excepte la CUP, que es va abstindre. La segona moció, proposada per la CUP, demanava la substitució de la Llei del Plurilingüisme per una llei que garantisca el valencià com a llengua vehicular al sistema educatiu. La moció va rebre l'aprovació del ple, després de ser acceptada una esmena de Compromís, en què s'instava al Govern d'Espanya a afavorir la implantació de lleis que permeten la immersió lingüística en les llengües cooficials de l'Estat. La moció va comptar amb el vot a favor de tots els grups, excepte el PP, que va votar en contra.