Revisions dentals en AJUDA'M

01/04/2021

Estem de cara a festes pasqüeres però en AJUDA'M (Associació de Jubilats d'Ajuda al Menor, de Pedreguer) no paren en les seues activitats.

Estos darrers dies, en la seua seu ubicada des de fa un temps en un edifici cedit per l'Ajuntament de Pedreguer, s'han succeït un seguit d'accions solidàries, gràcies també a la col·laboració desinteressada d'altres persones i entitats.

En AJUDA'M, integrada per mestres que han dedicat tota la seua vida professional al món de la infància i preadolescència, coneixen, de primera mà, les diferències que hi ha entre els i les més joves de la nostra societat, així com la gran importància que té que tots ells i totes elles se senten volguts, respectats, i que se'ls dedique part del temps dels i de les majors a la seua integració i socialització.

Per això, a banda de la tasca quotidiana que es porta a terme durant tot l'any, estos dies implementen altres accions de suport.

D'una banda, col·laboren amb Creu Roja, Ajuntament i professionals de l'hostaleria del municipi (cuiners del Restaurant Los Arcos i Amanda Fornés) en la elaboració i el repartiment d'un menú solidari a famílies que ho necessiten o celebren el final de trimestre repartint entre la xicalla un lot de pasqua que duia, com no podia ser d'altra manera, la tradicional "mona'; a més, cada xiquet/eta va triar dos llibres d'una donació que va fer Toni Ortolà.

A més, els dos últims dimarts de març Rosa Avellà, higienista de la clínica Avellà d’Ondara, va estar a la seu de l’associació per tal d’ajudar els xiquets i xiquetes a millorar la salut bucodental.

Rosa va començar la sessió amb una conversa amb la xicalla sobre els seus hàbits de neteja. A continuació els va passar un vídeo i amb una dentadura articulada els va mostrar com s’ha de fer la neteja diària de la cavitat bucal. Aquesta primera part va acabar amb l’entrega de material d’higiene, tant per a l’ús a casa com a la pròpia associació.

Després Rosa va fer revisions bucodentals a totes les xiquetes i a tots els xiquets i, si calia, va anotar les necessitats per tal de remetre-les al centre de salut on els tractaran les deficiències de manera gratuïta. Gran tasca altruista que segurament es repetirà en altres ocasions.

Des d'AJUDA'M han expressat el seu agraïment a Rosa Avellà i a la clínica dental Avellà per la seua professionalitat i sobretot per la generositat. Des de l'Ajuntament, la Regidora de Benestar Social, Alexandra Carrió, que no va voler faltar en alguna d'estes activitats, també ha volgut felicitar als mestres que integren l'associació per la seua incommensurable tasca i a les entitats i persones que col·laboren amb elles en actes solidaris com els d'estos dies. Va aprofitar la visita per interessar-se pels punts millorables del local pel que fa a prevenció de riscs laborals i per comprovar l'eficiència de les mosquiteres instal·lades per afavorir en tot moment l'adequada ventilació creuada recomanada contra la COVID_19.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 2 =