Rutes arquitectòniques

L'arquitectura tradicional és també un dels atractius de Pedreguer.

Ruta dels Riuraus

Ruta dels Riuraus

Pedreguer, juntament amb altres municipis de la comarca com ara Benissa, Gata de Gorgos, Jesús Pobre, Llíber, La Xara, Ondara, Parcent, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Xàbia i Xaló, forma part de la Ruta dels Riuraus, l'objectiu de la qual és posar en valor el singular patrimoni tradicional vinculat al conreu de la vinya per a l'elaboració de la pansa, base de l'economia de la zona durant segles.

A més de l’arquitectura industrial, en aquesta ruta està present la cultura, el paisatge, l’enologia i la gastronomia que tots junts conformen.

Els riuraus que podem contemplar al municipi de Pedreguer són clars exemples de l’arquitectura rural valenciana dels segles XVIII, XIX i XX, amb una gran bellesa artística.

Per a més informació consulta aquesta web: Ruta dels Riuraus

Powered by Wikiloc
 
 
Arquitectura eclèctica i modernista

Arquitectura eclèctica i modernista

La ruta permet visitar el centre urbà de Pedreguer i gaudir de l'arquitectura modernista i eclèctica del primer terç del segle XX, fruit del dinamisme econòmic provocat per la comercialització de la pansa. També es poden veure construccions del segle XIX relacionades amb el neoclassicisme acadèmic, com ara l’edifici de la Casa de Cultura (antigues escoles), i la nova arquitectura del ferro, amb el mercat cobert dels Pòrxens.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 5 =