Pedreguer rep vora 60.000 € de fons europeus per al Projecte Erasmus+ Sport “EPIC-Basketball”

28/09/2018

L’Ajuntament de Pedreguer, en una convocatòria en què s’han avaluat més de 500 propostes i se n’han seleccionat 196, ha aconseguit ser una de les 3 de tot l’Estat espanyol que han estat elegides per a la posada en marxa d’un projecte Erasmus+ Sport Epic-Basketball. Gràcies a una iniciativa d’associació en col·laboració a petita escala (Small Collaborative Partnership) de la Comissió Europea, que suposarà una subvenció de 60.000 €, Pedreguer podrà convertir-se en un referent esportiu i d’inclusió de gènere a nivell europeu.

En el projecte presentat per l’Ajuntament de Pedreguer, amb la col·laboració del Club de Bàsquet de Pedreguer i l’assessorament de BAAB Consulting, participaran també uns altres tres socis: l’Associaçao Desportiva, Cultural e Social de Carvalhais (Portugal), la Universitat d’Inonu (Turquia) i l’Associazione Sportiva Dilettantistica Margherita Sport e Vita (Itàlia).

El projecte, amb el títol EPIC-Basketball (Equal oPportunities through Inclusive Cooperation in Basketball - Igualtat d’oportunitats a través de la cooperació inclusiva en el bàsquet), suposarà l’organització, al llarg de 2019, d’un total de quatre esdeveniments, un en cadascuna de les localitats participants dels socis participants. A aquests actes assistiran membres dels equips, jugadores i cos tècnic, juntament amb representants de la Corporació Municipal. Les activitats consistiran en conferències i ponències donades per tècnics experts i professors d’universitat en matèria esportiva i d’inclusió de gènere. A més a més, també hi haurà exhibicions esportives que destacaran el paper de la dona, sessions de disseminació del projecte a col·legis de primària i secundària, actes amb mitjans de comunicació per a promocionar l’esport femení, etc.

L’esdeveniment més important del projecte es desenvoluparà a Pedreguer i hi assistiran equips (jugadores, cos tècnic i representants de cada ciutat, ponents i experts) dels quatre socis participants. El programa inclourà sessions de conscienciació de la dona en l’esport, en escoles i instituts, tallers sobre programes Erasmus+ existents i com adherir-s’hi i participar-hi.

Com a cloenda del programa està prevista la realització d’un campionat amistós entre els quatre equips dels països participants en un ambient festiu i sensibilitzador del paper de l’esport femení a la societat i la seua aportació a les polítiques inclusives de gènere.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


5 + 5 =