Programades per a aquest novembre 4 sessions de formació en matèria de desenvolupament agrari
Aquest mes tindran lloc a Pedreguer diverses sessions formatives, gratuites i obertes a tothom que desitge participar-hi, en el marc del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible del municipi.
Obrirà el cicle Jose Joaquín Estela (llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses – Assessoria ESTELAS), que el divendres 9 oferirà una xerrada sobre les Societats Agràries de Transformació (SAT). El dia 17 tindrà una visita a l’empresa La Vall Bio (Carrícola), pionera en producció ecològica a nivell estatal. El dia 23 Paco Morell, enginyer agrònom i biòleg, oferirà, en la tercera sessió, una nova xerrada, en aquest cas sobre alternatives de cultius (cultius tropicals, com alvocat i mango, i recuperació de varietats de cítrics com la taronja sanguina). Finalment, tancarà el cicle Gonzalo Estela, tècnic del Grup d'Acció Local de les Muntanyes d'Alacant i director tècnic de la consultoria ESTEC VEEDORES, amb una xerrada dedicada a la valorització del producte i de l’entorn.
Amb aquestes sessions començarà la posada en pràctica del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Pedreguer, que ha estat elaborat participativament en els últims mesos i que serà presentat al públic pròximament. Amb ell l’Ajuntament pretén contribuir a la reactivació del sector primari com un dels eixos de l’economia local, a la preservació de l’espai agrari del municipi i fer-ho de manera sostenible, socialment responsable i coherent amb l’entorn, després de dècades de deteriorament com a conseqüència dels canvis en el mercat citrícola, l’abandonament de parcel·les, la intrusió a l’espai agrícola d’activitats alienes, la fragmentació i degradació del territori i la reducció dràstica de l’ocupació agrària. Aquesta és, a grans trets, la situació que es pretén revertir per tal de restituir al sector agrari local la seua condició tradicional de creador de riquesa i ocupació, mantenidor de l’entorn natural i proveïdor de recursos de proximitat i qualitat, sempre des dels principis de sostenibilitat, adequació i no deteriorament de l’entorn, viabilitat tècnica i econòmica, i utilitat social.