Pedreguer i Gata demanen a carreteres definició en les connexions del polígon comú

26/02/2021

Els alcaldes de Gata i Pedreguer, Josep Signes i Sergi Ferrús, acompanyats del senador de Compromís, Carles Mulet, es van reunir ahir amb el director general de Carreteres, Javier Herrero, a la seu del Ministeri, per tal d’abordar el futur del Via Parc entre aquestes dos localitats en la N-332 així com la millora de la mobilitat en la zona i connexions de l’AP-7.Els alcaldes han manifestat la seua preocupació per la nul·la i contradictòria informació que reben de Carreteres i que està posant en perill i bloquejant el desenvolupament urbanístic de les dues localitats, que comparteixen i impulsen, a més, un polígon industrial. “L’actual situació ens genera una certa indefensió i preocupació, ja que no sabem com informar determinades situacions o què contestar a la hora d’impulsar el nostre municipi, per que podem tindre afeccions en diferents carreteres, com la N-332 i l’AP-7”, ha dit Signes, que ha titllat de “agredolça” la visita “al no conèixer quins seran els seus plans de futur”.

“Volem saber si els nostres polígons industrials conjunts en marxa es van a veure afectats en un futur per Carreteres i si faran cas de les demandes consensuades fetes pels ajuntaments i Conselleria a Carreteres”, ha assegurat Ferrús, a la vegada que ha reclamat de nou el Via Parc, com van demanar Xàbia, Pedreguer i Gata en 2018 i que millorarà la seguretat en un habitual punt negre viari i l’accés als municipis. “Estem convençuts que podem tindre una sortida satisfactòria i que beneficie a totes les parts i econòmicament favorable per als nostres municipis”, ha afegit.

El responsable de Carreteres s’ha compromés a escoltar les peticions dels municipis afectats i assumir les seues necessitats per tal d’ordenar el trànsit i afavorir la confluència d’idees, sense fer res unilateralment que no coneguen els municipis. En una resposta parlamentària al senador Mulet, coneguda ahir mateix, el Ministeri assegura que fins que no es dispose de les conclusions dels estudis de trànsit i necessitats d’actuació per al corredor AP-7, A-38 i N-332 i AP-7, A-7 i N-340 no es projectaran i executaran les actuacions necessàries.

Properament les autoritats dels dos municipis es reuniran amb els responsables de la demarcació territorial de Carreteres.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 5 =