Pedreguer aprova el Pressupost Municipal per a 2019

28/12/2018

En la sessió ordinària d’aquest dijous, 27 de desembre, el Ple de l’Ajuntament de Pedreguer ha aprovat els comptes municipals per a l’exercici 2019, per sisé any consecutiu amb romanent positiu, gràcies a una gestió econòmica que ha permès a la institució disposar de liquiditat i pagar als proveïdors en menys d’un mes. D’altra banda, la sessió serví també per a aprovar la sol·licitud d’inclusió al pla Edificant de les obres de reforma del CP El Trinquet i una moció en defensa del sector citrícola valencià.

Els comptes proposats per l’equip de govern, que han eixit endavant amb el vot favorable de COMPROMÍS i l’abstenció de PP, PSPV-PSOE i CUP, ascendeixen a un total de 8.720.000 €, tant en despeses com en ingressos. Novament, tal com ocorre des del 2012, en aquest exercici tampoc no es preveuen ingressos via préstec. De fet, es preveu que el deute municipal quede a 0 € a novembre de 2019 (front als 4.491.767,36 € de juny de 2011 o els aproximadament 2 milions d’€ de desembre de 2016).

En matèria de despeses, i semblantment a l’exercici anterior, quatre han estat els eixos principals de la proposta de pressupost. En primer lloc, les partides destinades a benestar social (ajudes socials, subvencions a associacions socials sense ànim de lucre, igualtat, infermeria escolar, contribució a la MASSMA), que experimenten un increment global del 3,5% (fins als 177.000 €). En segon lloc, el foment de l’ocupació ocupa també un lloc destacat als comptes, per tal com s’hi consignen més de 100.000 €. El tercer pilar del pressupost el constitueixen la cultura i l’educació, ja que creixen les partides corresponents a programació cultural i juvenil, es destinen 70.000 € a convenis amb associacions i entitats culturals, i es preveuen els fonts necessaris per a finalitzar la rehabilitació i posada en valor del castell de l’Ocaive. En matèria educativa, se situa al voltant dels 60.000 € la partida d’activitats i tallers extraescolars i es consolida en 15.000 € la dotació per a les ajudes a la realització d’estudis superiors. Finalment, també hi ha estat consignades les propostes ciutadanes sorgides dels Pressupostos Participatius, a les quals es destinarà un total del 356.685 €, quantitat que permetrà realitzar les 8 actuacions més votades (rehabilitació dels Pòrxens, millora del parc del Patronat, restauració de la font de la Glorieta, millora turística del barranc de les Fonts, pavimentació de la pista d’atletisme, marcador electrònic per al camp de futbol, millora de la il·luminació al poliesportiu, adquisició d’un nou escenari desmuntable), a més de la reparació de la gàbia per a la cordà.

En conseqüència, semblantment a l’any passat, més d’1/3 del Pressupost estarà destinat directament al benestar, el gaudi, el desenvolupament i la formació dels veïns i les veïnes de Pedreguer (concretament, un 36,76%, front al 31,88% de 2018 o al 24,55% de 2017), tot plegat sense cap increment impositiu.

D’altra banda, els comptes permetran dur a terme altres actuacions, com la confecció d’un pla de mobilitat, la reforma de l’Espai Cultural i l’habilitació d’un nou quarter per a la Policia Local o la reforma del cementeri (aquesta última en cas de rebre la subvenció corresponent de la Diputació provincial).

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 4 =