Pedreguer aporta la seua experiència ‘porta a porta’ a una mancomunitat extremenya

15/06/2022

La mancomunitat de la Tentudía, a Extremadura, després de mesos de treball i recerca d’informació, va decidir implantar el sistema de Residus Sòlids Urbans ‘Porta a Porta’ al seu territori. I un dels municipis que van agafar com a referent ha sigut Pedreguer.

Després de la tasca d’arreplegada d’informació, la mancomunitat extremenya va decidir organitzar, a l’igual que la vila de Pedreguer, un Simposi sobre Models d’Alta Eficàcia en la Gestió Municipal de Residus que es va celebrar a Calera de León el passat 10 de juny. En paraules del gerent de la mancomunitat, ‘’no es podia organitzar aquesta jornada sense comptar amb representants de Pedreguer’’.
Així doncs, el regidor de serveis municipals, Pepe Cabrera Puigcerver, i el portaveu del govern de l’Ajuntament de Pedreguer, Ferran Lloret Morell, van ser els encarregats d’assistir al Simposi de la Tentudía i exposar el sistema que s’ha adoptat a Pedreguer per tal de resoldre tots els dubtes de les persones que van assistir.
D’aquesta manera els edils de Pedreguer van compartir taula amb diferents representants, com ara la Consellera de Transició Ecològica i Sostenibilitat de la Junta d'Extremadura, el cap de servei de qualitat ambiental i canvi climàtic de la mateixa Junta, el Director General de sostenibilitat, la presidenta de la mancomunitat de la Tentudía i el president de la mancomunitat de la Sierra de Cádiz, entre altres.
Els assistents al simposi, tècnics i personal polític de moltes zones d’Extremadura i Andalusia van apreciar i valorar molt positivament el projecte de recollida de RSU de Pedreguer que recull els residus per separat casa a casa dels seus habitants, l'adaptació dels mateixos i el seu bon acolliment en general, aconseguint en poques setmanes els nivells de reciclatge que exigeix la normativa europea.
A les conclusions de la jornada, els membres de la mancomunitat de la Tentudía van reafirmar que agafaven el model de Pedreguer per a implantar-lo de la mateixa manera als pobles que integren la mancomunitat.
Des del govern de Pedreguer s’ha manifestat que “la invitació a aquesta jornada és una mostra més de que el sistema porta a porta de Pedreguer funciona, amb molts bons resultats, i està esdevinguent un referent internacional”.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 2 =