Pedreguer acull la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors” del Fons Valencià per la Solidaritat

23/01/2023

La vila de Pedreguer albergarà, del 23 al 30 de gener, les diferents activitats de la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors”, el qual està realitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana. L’objectiu principal d’aquest és enfortir el municipalisme valencià solidari. A més de les activitats de sensibilització, “Un Fons de valors” compta amb accions de formació, comunicació i investigació, amb totes les quals es vol visibilitzar i apropar la tasca de l’entitat municipalista solidària, també en el context del 30 aniversari de l’organització.

Aquesta campanya de sensibilització, en definitiva, pretén visibilitzar que el Fons Valencià per la Solidaritat és molt més que un fons econòmic. Mostrant que també és la suma de valors i voluntats gestionades per a potenciar que cadascuna de les aportacions efectuades per les entitats locals sòcies tinguen un benefici global, amb iniciatives pròpies executades allà on són necessàries.

Pel que fa a les activitats concretes de sensibilització que es desenvoluparan a Pedreguer, aquestes es concentren en una exposició itinerant, un taller de rapsodes, un taller de cuina del sud i un contacontes.
L’exposició “Els valors del Fons” és l’eix central de la campanya de sensibilització on, de forma atractiva i participativa, es vol incidir cap al públic en general en els valors de la cooperació internacional descentralitzada municipalista exercida des de les localitats del País Valencià, mostrant-se en carrers i espais públics del municipi de la Marina Alta del 23 al 30 de gener.
Amb el taller de rapsodes, programat a les 18:30h del 25 de gener a la Casa de la Cultura, es pretén que el públic adolescent i juvenil contrapose les seues inquietuds amb les de la joventut dels països del sud a través de poesia cantada, el rap o el folk.
Per altra banda, el taller de cuina del sud, va destinat al públic adult i es realitzarà a les 18:30h del 26 de gener a la mateixa Casa de la Cultura. Aquest taller té com a finalitat fomentar el principi de la solidaritat mitjançant l’elaboració de plats tradicionals dels països on el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional.
Per últim, el 27 de gener, a les 18:00 h, també a la Casa de la Cultura, es desenvoluparà el contacontes “El Castanyolets”, destinat al públic familiar, amb el que es vol traslladar la importància de la col·laboració i el treball conjunt basats en el respecte a la diversitat i al reconeixement mutu.

El regidor de solidaritat de Pedreguer i membre de la Junta Executiva del Fons, Ferran Lloret Morell, valora el potencial de la campanya de sensibilització del projecte “Un Fons de valors” com a "una eina de gran envergadura per a apropar a la població de la vila el treball de l’entitat des d’una perspectiva pedagògica, experiencial i lúdica”. A més, ha remarcat la importància de conscienciar a la ciutadania d’acord amb els valors de solidaritat i cooperació, principis que sustenten la raó de ser de Fons.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


2 + 2 =