La Secretària Autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, visita Pedreguer

18/11/2020

El dimecres 18 de novembre, la Secretària Autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, va visitar l’Ajuntament de Pedreguer per avaluar la situació epidemiològica del municipi. Després de la firma del llibre d’Honor del poble, es va reunir amb l’alcalde Sergi Ferrús, la regidora de Sanitat Alexandra Carrió, el portaveu de l’equip de govern Ferran Lloret i el director del departament de salut pública Pasqual Martí.

El primer tema que van abordar va ser la situació epidemiològica de Pedreguer. Per part del departament de Sanitat es va informar que el municipi s’emmarca dins dels valors baixos d’incidència acumulada. Martí i Navarro han informat que en aquest municipi s'ha detectat un brot d'origen social amb 9 contagiats, que es troben aïllats. "És un brot actiu, però tenim controlada la traçabilitat a el 100%", ha apuntat Navarro, que ha subratllat que la incidència de virus a la Marina Alta i en Pedreguer "està molt per sota" de la mitjana de la Comunitat Valenciana. En aquesta comarca, la incidència és de 111 contagis per cada 100.000 habitants, mentre que a la Comunitat està entre 280 i 290 infectats. Pedreguer es troba en 129,89, amb 10 PCRs positives en els darrers 14 dies (dades de 16 de novembre).

Pel que fa a la residència de persones majors dependents, ara per ara no hi ha casos declarats, i ha estat sempre en nivell de vigilància G0, el mínim.

Quant als centres docents, hi ha actualment dos casos en un d'ells, amb un contagi familiar, que ha obligat a confinar dos grups de convivència estable, amb un total de 3 mestres i 16 alumnes en el primers dels casos, i 1 mestre i 13 alumnes en el segon; s'està pendent del resultat dels PCRs. Estos dos casos formen part del brot social esmentat de 9 casos, inclosos ells.

La Secretària autonòmica va mostrar interès per les activitats extraescolars, tant d’àmbit escolar, esportiu i cultural. Isaura Navarro ha remarcat la importància de tindre una ventilació adequada quan les activitats i els actes es desenvolupen en espais tancats. A més, ha traslladat la preocupació pels futurs actes que es celebraran properament al municipi, sobretot amb la propera arribada del fred i de les festes de Nadal, i ha recordat que és més necessari que mai complir amb les mesures higièniques, sanitàries i de distanciament físic.

La Secretària autonòmica també ha traslladat el seu interès en que les aules siguen espais segurs i que disposen d'un aire de qualitat per tal d’evitar possibles contagis del Sars-CoV-2. Per tal de poder complir amb aquestes exigències, la Conselleria està estudiant, amb col·laboració amb el CSIC, les possibilitats més viables per a millorar la qualitat dels espais d’aprenentatge de l’alumnat.

Finalment, però no menys important, ha volgut remarcar un fet històric per al municipi de Pedreguer: el pressupost per als anys 2021 de la Generalitat comptarà amb una partida pressupostària per a la construcció del nou centre de salut a Pedreguer: concretament es destinaran 500.000 € per 2021, en què s'adequarà el pla funcional, es veuran i adequaran també les necessitats i la localització actuals, es redactarà el projecte i es licitaran les obres, deixant la construcció per l'anualitat següent, dotada amb altre milió d'euros. Després de més de 10 anys de reivindicació per part de la ciutadania, sembla que les persones de Pedreguer podran disposar, en un futur proper, del centre de salut que es mereixen i ser atesos amb les qualitats sanitàries que són de justícia.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 3 =