La Casa de Cultura de Pedreguer acull les obres guanyadores del VII Concurs de Fotografia Vila de Pedreguer

11/05/2022

El passat divendres, 6 de maig, s'inaugurava a la Casa de Cultura de Pedreguer, a l'espai patrocinat per la Fundació Baleària 'Llonja de la Cultura', l'exposició del VII concurs fotogràfic 'Vila de Pedreguer'.

L’Associació Fotogràfica i Audiovisual de Pedreguer (AFAP, http://www.afapedreguer.com) ha organitzat la setena edició del Concurs de Fotografia Vila de Pedreguer. En aquesta ocasió el termini de participació es va obrir l’1 de desembre de 2021 i es va tancar el 27 de febrer de 2022. Igual que en edicions anteriors, la fotografia de carrer o “street photograhy” ha estat la protagonista. Enguany hi ha hagut 72 participants i un total de 138 col·leccions (cada col·lecció constava de 3 fotografies, fent un total de 414 fotografies rebudes), de les quals s’han seleccionat 21 col·leccions finalistes.

És important destacar que enguany ha participat gent de països com els Estats Units, Països Baixos o Mèxic, portant el concurs a nivell internacional. També s'ha tornat a oferir un premi extra per als participants a nivell local i socis d’AFAP.

El jurat d’enguany ha estat compost per Xepo W.S., fotògraf internacional, Rubén Vázquez, membre de la CEF (Confederació Espanyola de Fotografia) i Rocío Martín, especialista en fotografia de carrer. Ells i ella han sigut els encarregats de seleccionar tant les col·leccions finalistes com les guanyadores.
El soci d'AFAP Jaume Torres s’ha tornat a encarregar del disseny i fabricació del trofeu que s’ha emportat el guanyador del primer premi.
El jurat va realitzar la deliberació en una reunió en línia, ja que cadascun d’ells es trobava en un punt diferent d’Espanya.
Des d'AFAP han destacat que gràcies a les xarxes socials i a la tecnologia actual "vam poder mantindre en tot moment informats als participants i interessats sobre l’evolució del concurs. De la mateixa manera vam celebrar un lliurament de premis a través d’un directe en Instagram on vam donar a conéixer als guanyadors i vam realitzar un vídeo resumen de la deliberació del jurat".

Segons va manifestar l'Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús Peris, a l'acte d'inauguració, "l’Ajuntament de Pedreguer, des de la Regidoria de Cultura, dóna suport a aquesta iniciativa de l’AFAP pel que representa per al món artístic i cultural del municipi, i per la contribució a augmentar el ressò de la imatge de Pedreguer en àmbits internacionals".

Les col·leccions guanyadores van ser: “DOUBLE TROUBLE”, de Maude Bardet (La Haia, Països Baixos), primer premi (500 € en metàl·lic, més 300 en cupó FOTOPRO i trofeu); “MISSION DISTRICT”, d'Eric Davidove (San Francisco Bay Area, els Estats Units), segon premi (300 €); “LA MEUA OMBRA ÉS LLIURE”, de Bego Amaré (Torrelodones, Madrid), tercer premi (viatge Baleària); i “MOMENTS”, de Vicente Mas Tur (Beniarbeig, Alacant), premi local/soci AFAP (50 €, més llibre del fotògraf Rubén Vázquez).

Les obres guanyadores i les finalistes es podran visitar a la Casa de Cultura de Pedreguer fins el 15 de juny, començant a partir d'aleshores una sèrie d’exposicions itinerants, havent acordat també exposar-les a la Sala FOTOPRO de València.

A la inauguració van assistir, juntament amb l'Alcalde de Pedreguer, el president de l'AFAP, Vicent Carrió, i Paquibel Server, representant d'un dels patrocinadors, l'empresa local ROLSER. Va fer les fotografies de l'acte un dels finalistes assistents, Marc Pascual Domínguez.

També han col·laborat en el VII "Street Photography" Vila de Pedreguer la Fundació Baleària, FOTOPRO, Terrasses de la Torre i Crea1studio.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 1 =