Després d’un llarg procés, finalment s’ha signat la cessió del parc a l’Ajuntament entre el pàrroc i l’Alcalde
Pedreguer, segons allò acordat al 1994 amb l’Església, ja és el titular del parc del patronat de 15.000 m2. Segons aquell acord, l'Ajuntament va pagar 42.000 euros per les obres de rehabilitació de la casa abadia i, a canvi, la parròquia havia d’escripturar-li els terrenys.
Ha sigut un procés llarg, però ja és una realitat: el 1994, l'Ajuntament i la Parròquia de la Santa Creu de Pedreguer van acordar que el parc passara a ser municipal a canvi que el consistori financés part de les obres de rehabilitació de la casa abadia. L'ajuntament va complir el tracte. Va pagar entre 1996 i 1997 certificacions d'obra que van ascendir a 42.070 euros (7 milions de pessetes de l'època). Però 18 anys després el Parc del Patronat seguia a nom de la parròquia.
L'Alcalde va mantenir el passat novembre a València una reunió amb el vicari general de la diòcesi, Vicente Fontestad, amb el rector de Pedreguer, Carlos Pons, i assessors legals l'Arquebisbat. La cessió del parc a l'Ajuntament semblava més a prop que mai. L'arquebisbat i la parròquia estaven disposats a escripturar a nom del poble el parc, però, en aquella reunió, el vicari i el rector van revelar una clàusula de l'acord de 1994 que l'actual alcalde desconeixia. La clàusula establia que l'Església només cediria el parc a l'ajuntament si aquest es comprometia a no reclassificar-la mai i a mantenir l'actual ús. Si s'incomplia, la parròquia recuperaria immediatament la titularitat d'aquesta parcel·la de 15.000 m2. El primer edil es va fotocopiar aquesta clàusula, ja que no figurava en l'expedient municipal. Va informar els portaveus polítics i va consultar amb els tècnics municipals l'abast d'aquesta lletra petita.
Finalment, al plenari d'aquell mateix mes de novembre [punt 8 d'aquest ple] es va aprovar per unanimitat incloure aquesta clàusula de reversió en l'acord d'adquisició de la finca del Patronat i, per tant, tot va quedar preparat per tal que la cessió es fera realitat.
I el passat divendres, 22 de febrer, es va portar a terme la firma de la cessió del parc del Patronat a l'Ajuntament de Pedreguer, amb la signatura davant notari del rector de la parròquia, Carlos Pons, i l'Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, qui ha manifestat la seua satisfacció pel fet que "el parc del Patronat, després de 18 anys i del pas de 5 corporacions diferents, passe definitivament a nom de l’Ajuntament".
[una mica d'història, del llibre Pedreguer, memòria d'un poble, de Pepa Garcia, Pasqual Costa i Teresa Ballester: "El patronat parroquial de Sant Bonaventura sorgeix a juny del 1958. Estava relacionat directament amb l’església i va estar la parròquia la que va repartir un full explicant la magna obra dedicada a la joventut. Es tractava d'adquirir un lloc per poder gaudir d'espai recreatiu i cultural. Per fer realitat l'obra es demanaven aportacions econòmiques, amb les quals s'havien d'adquirir els terrenys. El 1967 es compren 15.000 metres quadrats destinats a la construcció del que nomenaren una Ciutat Juvenil per a la distracció dels joves. El president de la junta d'administració que va portar endavant aquest projecte, Vicent Alberola, informà el 1965 en la revista l'Ocaive que (...) no s'havien iniciat [les obres] per manca d'aprovació des d'Alacant (...) També explicava com s'havien utilitzat [els diners] recaptats per tot el poble amb aquesta finalitat, mitjançant donatius, campanya del metre, campanya de barxes, col·lecta de Sant Bonaventura, tómbola i loteries. Amb la compra dels terrenys i altres despeses s'havien gastat 60.841,90 ptes. i la resta es trobava en les entitats bancàries de Pedreguer, a l'espera d'iniciar unes obres, que no es van portar mai a cap." És per això que es diu que Pedreguer ha pagat dues vegades per aquests terrenys: el que van recaptar per donar-lo a l’església per fer la Ciutat Juvenil i el que es va donar als 90 per rehabilitar la casa abadia]