El Fons Valencià per la Solidaritat celebra la seua Junta Executiva a Pedreguer

14/06/2022

La vila de Pedreguer va acollir, el passat 13 de juny, al directori del Fons Valencià per la Solidaritat. L’entitat municipalista va realitzar a la sala de plens de l’Ajuntament de Pedreguer una jornada de treball marcada per la celebració de la Junta Executiva del Fons on, entre altres, s’ha aprovat el pla de treball de 2022 i s’ha convocat l’assemblea general.

El Fons Valencià per la Solidaritat ha continuat a Pedreguer amb el model de reunions de treball rotatòries entre els municipis socis que formen part de la Junta Executiva del Fons. L’objectiu d’aquestes jornades té una doble vessant: per una banda es pretén enfortir els llaços entre el Fons i els municipis socis que formen part de la Junta, així com amb el seu entorn; i d’altra banda es busca enfortir els vincles entre el personal tècnic del Fons i els membres de la Junta amb la finalitat de crear sinergies i de conèixer en major profunditat, i de manera col•lectiva, el treball d’ambdues parts.

L’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús Peris, i el regidor de solidaritat de Pedreguer i membre de la Junta del Fons Valencià, Ferran Lloret Morell, van realitzar una recepció a la Casa de la Vila als restants membres de la Junta i tècnics de l’entitat municipalista.

Posteriorment, la Junta Executiva va desenvolupar la reunió pertinent, on es va aprovar per unanimitat tot l’ordre del dia. En aquest estaven inclosos, entre altres, l’aprovació del pla de treball del Fons per a 2022 (en el qual s’inclouen 8 projectes de cooperació internacional al desenvolupament, 4 d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global i 2 d’acció humanitària) així com el balanç de situació financera de 2021, en el que els ingressos i les despeses han ascendit a 1.215.002,10 € i 1.042.190,14 €, respectivament.

Pel que fa al balanç de gestió del Fons de 2021, destaca la incidència socioeconòmica que han tingut els projectes de cooperació internacional al desenvolupament i d’acció humanitària executats a Bolívia, l’Equador i el Salvador; l’elevada sensibilització a la població del País Valencià al voltant d’un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible a través dels projectes d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global; l’adhesió de 10 nous municipis a l’entitat; i l’obertura d’una nova oficina a la ciutat de Vila-real.
A més, es va informar del procés de recuperació sanitària, social i econòmica dels països del Sud com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel Sars-CoV-2, així com l’estat de desenvolupament dels diferents projectes en execució. Així mateix, la Junta Executiva va convocar l’Assemblea corresponent a l’any 2022, la qual es celebrarà el 29 de juny al Centre Cultural de Xàtiva.

El representant de Pedreguer a la Junta del FVS , Ferran Lloret Morell, ha manifestat que “l’aprovació de tots aquestos projectes és una prova més del treball necessari que realitzem des del Fons Valencià per la Solidaritat per tal de d’afavorir l’economia circular i crear un món més sostenible, equitatiu i basat en la justícia social”.

[El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 134 entitats locals valencianes sòcies (125 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.
La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.
Pedreguer en forma part des de l’any 2000]

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 5 =