El Consell Local d'Infància i Adolescència de Pedreguer trasllada les seues propostes a la corporació

08/07/2024

El passat 20 de juny, a la sala de Plens de l’Ajuntament, va tindre lloc l’últim Consell Local d’Infància i Adolescència de Pedreguer en què assistiren l'alcalde Sergi Ferrús Peris, la regidora de joventut i infància Noelia Garcia López, i altres membres de la corporació, així com l'equip tècnic de l'ajuntament.

Cal recordar que la creació del Consell sorgeix de la intenció de proporcionar un espai de representació infantil i juvenil que possibilite la involucració dels joves en la política local. L'objectiu d’aquest és conèixer la perspectiva dels xiquets i les xiquetes, les seues opinions, necessitats, interessos i inquietuds en relació amb la seua població.

Durant aquests 3 mesos, els consellers i conselleres, alumant de 5é i 6é de primària dels col·legis Trinquet i Alfàs, han estat treballant i desenvolupant habilitats socials com la comunicació horitzontal, el treball en equip, la tolerància i el respecte, entre d’altres, així com la cultura participativa i democràtica.

En aquesta sessió, van mostrar una mica del que havien estat fent i, a més, van presentar als membres de la corporació les propostes amb la finalitat de conservar i millorar el nostre municipi. Entre les propostes, s’observen algunes com:

-Espai lliure de fum i alcohol on els xiquets i xiquetes puguen gaudir de refrescs, fruits secs.. i on el reciclatge estiga present.
-Curs per l’ús adequats dels patinets.
-Fer un parc intergeneracional a la Plaça.
-Creació d’un espai jove.
-Espais nets; curs per conscienciar sobre la necessitat de conservar la naturalesa i els carrers tenint cura i sent responsable de les mascotes.

Després de ser exposades i escoltades, la corporació va prendre nota amb l’objectiu de valorar-les i poder donar resposta a l’inici del curs vinent amb el propòsit de satisfer les seues demandes.

Per finalitzar, els consellers i conselleres van poder gaudir d'un berenaret de germanor als Porxens.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 2 =