Dos agents de la Policia Local de Pedreguer reconeguts per salvar la vida d'uns conciutadans

19/05/2022

Carmen Carmona García i Juan Antonio Soto Madueño eren distingits amb la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig durant l'acte de lliurament de 309 condecoracions, diplomes i distincions a diferents agents de la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i Policies Locals de la província d'Alacant per el seu treball de seguretat ciutadana. L'acte tenia lloc dilluns passat, 16 de maig, al Passeig de l'Estació d'Elx i fins allà es van desplaçar els agents esmentats, l'Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús Peris, i l'Inspector de la Policia Local, Francisco Morell Chofre.

L'acte, presidit pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel Batalla i la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, reconeixia la feina i els mèrits d'estos professionals de la seguretat pública a la seua feina i es feia entrega de dues creus al Mèrit Policial amb Distintiu Roig (les corresponents als agents de Pedreguer), 63 amb Distintiu Blau i 62 amb Distintiu Blanc; 168 felicitacions públiques a títol individual, una felicitació col·lectiva, vuit condecoracions honorífiques i cinc diplomes de jubilació.

En el cas de la Policia Local de Pedreguer, 2 agents van ser distingits amb les dues úniques creus amb distintiu roig (que es concedeixen per actes realitzats amb excepcionals qualitats de valor, i que hagen evitat situacions fundades de riscos personals) a l'acte que es va dur a terme al palmerar d'Elx dilluns passat. “Vam proposar en sessió plenària que estos agents, Carmen i Juan, foren condecorats perquè van salvar la vida d'unes persones que van patir l'atac d'un individu el passat 30 de juny de 2019. La rapidesa en què van arribar i la seua prompta actuació va salvar la vida a aquestes persones, amb l'ajuda posterior dels guàrdies civils Ramón María Díaz Fernández i Francisco Sag Castellano, per als quals es va sol·licitar la creu al mèrit policial amb distintiu blau”; va explicar Ferrús.

Tant l'Alcalde com l'Inspector han donat l'enhorabona per esta distinció als agents condecorats i les gràcies per la diligència en la seua actuació per impedir que el perill i el patiment dels ciutadans de Pedreguer continuara amb un resultat més dolent que el que ja s’havia ocasionat, servint el seu comportament d’exemple a seguir.

“Comptem amb una gran plantilla de professionals a la Policia Local de Pedreguer, des de la qual s'ha apostat per la formació de tota mena. Formacions que es veuen reflectides en les complicades intervencions a què s'han d'enfrontar en el dia a dia els agents”; ha matisat Ferrús, que ha estès la seua felicitació a tots els agents condecorats, amb una menció especial als policies locals d'altres municipis de la província.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 2 =