Convocades de les primeres sessions participatives per a l’elaboració del Pla de Desenvolupament Agrari Sostenible

24/10/2017

El propers dies 27 i 28 d’octubre tindran lloc a Pedreguer les primeres sessions participatives per a l’elaboració del Pla de Desenvolupament Agrari Sostenible del municipi. En concret, el divendres 27 (19.00 h, a la Casa Municipal de Cultura) es realitzarà la presentació pública del procés que conduirà a l’elaboració del pla i es procedirà a una primera diagnosi de la situació actual de l’agricultura local. Aquesta continuarà el dissabte 28 (9.30 h, a la Casa Municipal de Cultura) per mitjà d’un taller participatiu obert, com la sessió del dia anterior, a la ciutadania.

Les trobades serviran per analitzar la situació actual de l’agricultura al municipi, identificar-ne les principals deficiències, necessitats, fortaleses i oportunitats, i començar a definir les línies d’actuació generals i propostes concretes que hauran de servir per a la transformació del sistema agrari local i que en presidiran el desenvolupament en els pròxims anys. Tot plegat amb la implicació del actors agraris del municipi i de la ciutadania interessada, i sota la coordinació d’un equip de professionals encapçalat per Hèctor Carrió i integrat, a més, per Jordi Larrègula, Josep Marqués, Jordi Chofre i Joan de la Casa.

El Pla de Desenvolupament Agrari Sostenible és una iniciativa de l’Ajuntament que pretén contribuir a la reactivació del sector primari com un dels eixos de l’economia local, a la preservació de l’espai agrari del municipi i fer-ho de manera sostenible, socialment responsable i coherent amb l’entorn, després de dècades de deteriorament com a conseqüència dels canvis en el mercat citrícola, l’abandonament de parcel·les, la intrusió a l’espai agrícola d’activitats alienes, la fragmentació i  degradació del territori i la reducció dràstica de l’ocupació agrària. Aquesta és, a grans trets, la situació que es pretén revertir per tal de restituir al sector agrari local la seua condició tradicional de creador de riquesa i ocupació, mantenidor de l’entorn natural i proveïdor de recursos de proximitat i qualitat, sempre des dels principis de sostenibilitat, adequació i no deteriorament de l’entorn, viabilitat tècnica i econòmica, i utilitat social.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


4 + 1 =