Arriba a la fase de votació la 9a edició dels Pressupostos Participatius de Pedreguer

15/09/2020

Des de l’any 2012 s’han destinat vora 1,7 milions d’€ a les propostes ciutadanes i s’han fet realitat nombrosos projectes

Fins al 30 de setembre romandrà oberta la fase de votació de la 9a edició del Programa Municipal de Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Pedreguer. Totes les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi que ho desitgen podran votar les inversions que consideren prioritàries perquè l’Ajuntament les incloga en el pressupost de l’exercici 2021.

Amb la finalitat de facilitar la votació, com és habitual, s’ha habilitat el lloc web www.pedreguerparticipa.com, accessible des de qualsevol dispositiu amb Internet (ordinador, mòbil, tauleta, etc.), des d’on els ciutadans i ciutadanes poden consultar una breu descripció de cadascuna de les 12 propostes preseleccionades i votar-les d’acord amb les seues preferències.

Al llarg del mes de juliol, un total de 97 persones van participar en la fase de proposta del programa. Aquestes aportacions van traduir-se en 40 propostes úniques, 12 de les quals, una vegada filtrades d’acord amb criteris de viabilitat, adequació a la naturalesa del programa, competència, etc., són ara sotmeses a votació:

 • Condicionament paisatgístic del Barranc dels Pouets al seu pas pel casc urbà.
 • Revestiment del pati del CEIP L'Alfàs i adequació de l'asfalt.
 • Ampliació de la Casa de Cultura per a magatzem o espais polivalents.
 • Acabar de fer les voreres de l'Avda. Joan Carles I fins el pont de l'autopista i il·luminar el tram que falta fins el mateix pont.
 • Realitzar un circuit per a corredors.
 • Fer un parc infantil a la Solana.
 • Convertir el centre urbà en zona de vianants, millorant l'accessibilitat i contemplant el condicionament d'un solar cèntric per a aparcament públic.
 • Erigir un monument a les barxeres.
 • Il·luminar la rotonda del sequier.
 • Adquisició d'equips de so i llum fixos per al Rockòdrom i l'Espai Cultural.
 • Dotar de col·lector pluvials al c/ Avenir.
 • Dotar de col·lectors pluvials al c/ Patronat en la confluència amb l'av. Alacant.

Des de 2012, l’Ajuntament ha destinat vora 1.700.000 € als projectes proposats i votats directament per la ciutadania, entre els quals poden destacar-se un pont sobre el barranc del Marx, la pista d’skate i la pista coberta de l’institut, la recuperació i restauració de sendes, ajudes socials, la millora dels parcs infantils, el rocòdrom d’escalada, l’adquisició d’una furgoneta per a persones amb diversitat funcional, l’ampliació del gimnàs municipal, l’asfaltat del camí paral·lel a l’AP-7, el mirador al Plà de l’Era, la coberta de la plaça de l’Amistat, l’adquisició d’un tractor articulat, etc.

Com a novetat d’aquesta 9a edició, es prioritzaran les necessitats de persones i empreses afectades per l’actual pandèmia. Per aquest motiu, si l’any 2021 foren necessaris els diners destinats a aquests pressupostos participatius per a pal·liar les conseqüències de la COVID- 19, les propostes més votades s’executarien l’any següent.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 3 =