Acords aprovats al ple ordinari d'octubre

27/10/2022

L'Ajuntament de Pedreguer ha aprovat aquest dijous, 27 d’octubre, en el ple ordinari, amb els vots a favor de tots els grups, excepte el socialista, que s’ha abstingut, un Pla de Mesures Antifrau, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), per a la gestió dels fons que arribin del programa europeu Next Generation EU.

Aquest Pla Antifrau, indispensable per poder accedir a ajudes procedents de fons europeus per finançar projectes de l'Ajuntament, té l'objectiu de garantir i declarar que els fons corresponents s'han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables pel que fa a la prevenció, la detecció i la correcció del frau, la corrupció i els conflictes d'interessos.

Com a mesures preventives, s'estableix una sèrie d'accions com l'aprovació d'una declaració institucional, que recull el compromís del govern municipal contra el frau i l'ús inapropiat dels recursos. També s'inclou l'elaboració d'un codi ètic, una declaració d'absència de conflicte d'interessos i un pla de formació per al personal.

L'Ajuntament ja ha designat una comissió antifrau, òrgan que s'encarrega de gestionar i desenvolupar les mesures del pla, així com d'avaluar de forma periòdica el compliment dels objectius. El pla es podrà actualitzar sempre que siga necessari per introduir-hi millores que garantesquen la transparència i minimitzen els riscos.

Les mesures d'aquest Pla Antifrau s'aplicaran a totes les persones i els departaments que tinguen algun tipus de relació amb el disseny, la gestió, l'elaboració o l'execució dels projectes que compten amb finançament del PRTR.

Aquest Pla de Mesures Antifrau s'elabora en compliment de l'article 22 del Reglament (UE) 2021/241 i de l'article 6 de l'Ordre HFP 1030/2021 i s'estructura al voltant de quatre elements clau del cicle contra el frau, que són la prevenció, la detecció, la correcció i la persecució. D'aquesta manera, el Consistori assumeix aquest pla com un compromís i una eina per garantir la gestió adequada dels fons públics europeus, garantint que s'utilitzaran de conformitat amb les normes i evitant conductes de frau.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) és un instrument promogut per la Unió Europea per mitigar l'impacte social i econòmic de la crisi de la Covid-19 i donar suport a les transicions ecològica i digital per aconseguir una recuperació sostenible.

En la mateixa sessió plenària s’han aprovat altres dos plans locals, el de joventut, amb els vots a favor del govern de Compromís i la CUP i l’abstenció de socialistes i populars, i el de residus, que ha comptat amb el vot a favor de Compromís i l’abstenció de la resta de grups.

Finalment, s’aprovava amb els vots del govern i l’abstenció de l'oposició un reconeixement extrajudicial de crèdits de 14.365,22 €, per fer front a despeses del tractament de residus voluminosos de setembre de 2022, gasoil pel poliesportiu, projeccions del cinema a la fresca i confeccions de nòmines.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


1 + 3 =