Acords aprovats al ple ordinari de febrer

24/02/2023

Després de més de 20 anys, es fa un pas ferm per arribar a l'aprovació del PAI Oquins; la corporació de Pedreguer va aprovar ahir, 23 de febrer, en la sessió ordinària del ple, la proposta d’informació pública de la versió definitiva del Programa d’Actuació Integrada sectors 5, 6 i 7 del sòl urbanitzable industrial Oquí. Va eixir endavant amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte la CUP, que es va abstindre.

Seran 20 dies hàbils, dins dels quals es podran fer al·legacions sobre els canvis que aquesta versió presenta respecte a les anteriors: el desviament de la via pecuària que discorria per la nacional, l'eliminació d'un cul de sac, la reserva de més sòl per una futura eixida de l’autopista prevista pel ministeri de foment, i la inclusió d'una passarel·la per damunt de la N 332. Eixos canvis permetran que els informes de Conselleria sobre vies pecuàries i de Foment puguen ser favorables i puga, per fi, veure la llum el desenvolupament del polígon.

La sessió va servir també per aprovar, amb el vot a favor de la CUP i Compromís i l'abstenció de socialistes i populars, la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per utilització privativa o l'aprofitament especial constituït en el sòl, subsol o vol de les vies públiques municipals en favor d'empreses explotadores de serveis de subministraments. Eixa taxa serà el resultat d'aplicar als ingressos bruts procedents de la facturació que obtinguen anualment en el terme municipal de cadascuna d'eixes empreses, el coeficient de l'1,5%. Val a dir que durant 2022, que es va fer un control exhaustiu de la taxa, l'Ajuntament va recaptar 143.238,50 €, front als 72.397,22 € de 2021.

Unanimitat de tots els grups municipals va meréixer la proposta de delegació de competències per a les actuacions d’ampliació i adequació de l’IES Pedreguer, a través del Pla Edificant i la proposta de sol·licitud de subvenció per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en el polígon industrial "Les Galgues" de Pedreguer, de conformitat amb la memòria tècnica presentada.

Quant a l'Institut, amb un pressupost de 3.063.561,77 €, les actuacions consistiran en: un aulari nou de tres plantes amb 500 metres quadrats cadascuna, canvi o reparació de la coberta del pavelló del centre, reparació del paviment de les pistes exteriors, reparació de l'asfalt del pàrquing, creació d'un espai verd a la zona central del pati, instal·lació de plaques solars, canvi del tancament de 46 finestres, canvi de les finestres fixes del pavelló, reparació de les lames exteriors i coberta d'una pista exterior.

Pel que fa al polígon, amb una quantia de 525.746,60 €, les actuacions són: subministrament i instal·lació d’un CCTV (circuit tancat de televisió), és a dir, un sistema de vídeovigilància, mitjançant càmeres connectades amb la Policia Local, per tal de controlar els accessos al polígon; implantació d’una altra fase de carril bici; pavimentació del Pàrking del C/ Filassers, amb la col·locació i pintura de la corresponent senyalítica vertical i horitzontal, dotant-lo d’enllumenat públic amb fanals de lluminàries led, i plantant arbres amb reg a degoteig i dotant-lo també de sanejament separatiu d’aigües pluvials; col·locació de paviment de cautxú reciclat al parc de Calistènia; creació i manteniment d’un lloc Web, independent de l’Ajuntament i accessible des d’internet, amb informació actualitzada de les empreses ubicades al Polígon; pavimentació amb asfalt del Pàrking de l’IES Pedreguer, actuació que no es va poder fer l’any passat perquè les empreses d’asfalt no podien (tot i que l’Ajuntament té previst asfaltar-ho el més aviat possible, s’inclourà en la sol·licitud de la subvenció); substitució d’un altre tram de la barana del Barranc per una més segura.

També es va aprovar, amb els vots a favor de Compromís i PSOE, i l'abstenció de CUP i PP, la revisió excepcional de preus en el contracte d’obres d’adequació, reforma i equipament del CEIP Trinquet (Pla Edificant).

Finalment, presentada per urgència per part del grup socialista, es va aprovar amb l'abstenció del PP i el vot a favor de la resta de grups una Moció per al recolzament de la reversió de la gestió de la sanitat pública de la Marina Alta.

Registra't al nostre NEWSLETTER i rebràs les últimes notícies del municipi al teu correu electrònic.

Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.


3 + 1 =