El castillo feudal

Volver

CASTELLANO

Con la conquista de Jaime I, estas tierras se integran en el Reino de Valencia. El almirante Carrós toma la ciudad de Dénia el 1244, así, el castillo del Ocaive i su término formaran parte de la gobernación de este señor feudal.

Pero el castillo tendrá muchos señores, incluso pasa de cristianos a musulmanes en las revueltas de al-Azraq. Cabe destacar la propiedad de la familia Ruiz de Corella ya que edificaron la fortificación que vemos actualmente, a partir de 1271 o 1284 cuando el rey Pedro III les ratifica la primera donación. Permanecerá en manos de los Corella hasta 1348.

En la toma de posesión de otro señor, Joan de Mompalau, el 1447, la documentación nos dice que el castillo estaba arruinado.

El castillo feudal se sitúa en la cumbre del peñón, consta de un recinto amurallado, los volúmenes y dependencias de la edificación se organizan entorno a un patio, las que conocemos son un aljibe, el cuerpo de guardia y una calle que comunica todo eso con la torre mayor. También se construye con tapiales, pero tienen unas medidas y algunas características diferentes de los andalusíes.

La muralla este del recinto superior se aprovechó como base de un extenso bancal correspondiente a la transformación agrícola del siglo XIX.

 

VALENCIÀ

EL CASTELL FEUDAL

Amb la conquesta de Jaume I, aquestes terres s’integren en el Regne de València. L’almirall Carròs pren la ciutat de Dénia el 1244, així, el castell de l’Ocaive i el seu terme formaran part de la governació d’aquest senyor feudal.

Però el castell tindrà molts senyors, fins i tot passa de cristians a musulmans en les revoltes d’al-Azraq. Cal destacar la propietat de la família Roís de Corella ja que edificaren la fortificació que veiem actualment, a partir de 1271 o 1284 quan el rei Pere III els ratifica la primera donació. Romandrà en mans dels Corella fins 1348. En la presa de possessió d’un altre senyor, Joan de Mompalau, el 1447, la documentació ens diu que el castell estava enrunat.

El castell feudal se situa en el cim del penyal, consta d’un recinte emmurallat, els volums i dependències de l’edificació s’organitzen entorn a un pati, les que coneixem són un aljub, el cos de guàrdia i un carrer que comunica tot açò amb la torre major. També es construeix amb tàpies, però tenen unes mesures i algunes característiques diferents de les andalusines.

La muralla est del recinte superior va estar aprofitada com a base d’un extens bancal corresponent a la transformació agrícola del segle XIX.

 

ENGLISH

THE FEUDAL CASTLE

After the conquest of this land by Jaime I, this territory is integrated in the Kingdom of Valencia. Admiral Carròs takes the city of Dénia in 1244 so the Ocaive castle and its municipality become part of this feudal lord’s governance.

This castle will have several landlords in the years to come. It will even change hands from Christians to Muslims in the uprisings of al-Azraq. It is worth highlighting the ownership of the castle by the Ruiz de Corella family as they built the fortress we can see today. The first donation to the family was in 1271 and later ratified by king Pedro III in 1284. The castle would be in the Corella family until 1348. When the new landlord Joan de Mompalau took possession in 1447, the documents stated that the castle was in ruins.

The feudal castle is situated in the summit of the rock. It consists of a walled enclosure. The different areas and the outbuildings of the castle are arranged around a central courtyard.

The facilities we know about are the water cistern, the guard’s quarters and a narrow alley that connects all of this with the main tower. The walls are also built with rammed earth just like the Moorish used, although the measurements and some other features are different.

The east wall of the upper compound was used as the base of an extensive terrace for arable farming in the XIX century agricultural transformation. 

 

 

Regístrate en nuestro NEWSLETTER y recibirás las últimas noticias del municipio en tu correo electrónico.

Podràs darte de baja en cualquier momento.


4 + 2 =