Notícies

Pedreguer s’adhereix a la cooperativa d’energia verda Som Energia

31 març 2017

La intenció de l’Ajuntament és contractar la llum de les instal·lacions municipals amb la cooperativa per tal d’estalviar i afavorir el canvi a un nou model energètic

somenergia

Aquesta setmana Pedreguer ha formalitzat l’adhesió a la cooperativa de consum energètic Som Energia, entitat dedicada a la producció i comercialització d’energia d’origen renovable. A canvi d’una quota única d’associació de 100 €, l’Ajuntament, pioner a la comarca en aquest aspecte, comptarà amb l’assessorament de la cooperativa a l’hora de contractar la llum dels edificis i equipaments municipals, assessorament que podrà oferir-se al conjunt de la ciutadania del poble i al personal de l’àrea de serveis socials (en aquest cas perquè puguen informar les famílies amb dificultats econòmiques dels mecanismes existents per evitar caure en la pobresa energètica).

La mesura pretén materialitzar el suport de l’Ajuntament a un nou model energètic alternatiu basat en la generació i consum d’energia verda i la descentralització de la producció elèctrica. En aquest sentit, la intenció de l’equip de govern és estudiar, en els pròxims mesos, la contractació de l’electricitat de les instal·lacions municipals amb la cooperativa, per tal no només de contribuir així a un canvi en el model energètic a llarg termini, sinó també d’aconseguir de manera més immediata un estalvi en la factura de la llum per mitjà, per exemple, de l’adequació de les potències contractades.

A més, des de la Regidoria de Medi Ambient s’està treballant en l’organització d’unes jornades, que se celebraran previsiblement al mes de maig, per tal que els veïns i veïnes de Pedreguer puguen conèixer els serveis que ofereix Som Energia i les diverses possibilitats existents per tal de poder gaudir, tant a nivell particular com col·lectiu, d’energia verda d’origen renovable i afavorir d’aquesta manera la transformació del model energètic.

Cal recordar també que, al gener de 2016, l’Ajuntament va adherir-se al Pla Contra la Pobresa Energètica de la Generalitat Valenciana, del qual s’han beneficiat ja diverses famílies del municipi amb pocs recursos econòmics.

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI