Notícies

Pedreguer inicia el procés per a l’elaboració del reglament de participació ciutadana

16 març 2017

El document definitiu serà el resultat d’un procés participatiu que es desenvoluparà en els pròxims mesos

Tal com va anunciar-se al Ple ordinari del mes de febrer, l’Ajuntament de Pedreguer ha iniciat el procés per a l’elaboració i aprovació d’un Reglament Municipal de Participació Ciutadana que permeta ampliar l’abast de d’aquesta al municipi i dotar-la d’unes normes que en garantisquen la qualitat i el bon funcionament.

Així, el passat 15 de març va reunir-se la Junta de Portaveus, en què Blai Server, regidor de Participació Ciutadana, va traslladar als grups polítics els primer esborrany de reglament, elaborat per l’equip de govern a partir de l’exemple d’altres d’idèntica naturalesa, com els de Bellreguard, Alzira o Castelló de la Plana. La reunió serví també per definir el procediment a seguir per a l’aprovació definitiva del document. Així, l’esborrany presentat serà objecte, durant els pròxims mesos, d’un procés participatiu, en el qual tant grups polítics com associacions del municipi i veïns i veïnes a títol individual podran fer-hi totes les propostes d’esmena que desitgen. Per tal d’afavorir-hi la participació i fomentar que aquesta siga responsable i de qualitat, s’organitzaran també unes jornades en què s’explicarà la proposta de reglament i es formarà les persones i col·lectius del poble en matèria d’experiències i sistemes de participació ciutadana.

Previsiblement, el futur reglament recollirà els drets de la ciutadania de Pedreguer en relació a la participació en els afers municipals i els instruments per materialitzar-la. En aquest sentit, l’esborrany inicial preveu la creació d’òrgans i mecanismes com el Consell de Participació, que servirà per a coordinar i supervisar els processos participatius que es desenvolupen al municipi; el Consell Menut, integrat pels xiquets i xiquetes amb el doble objectiu de recollir les seues propostes i que desenvolupen actituds i aptituds d’anàlisi crítica de la realitat i d’implicació activa i responsable; el Registre Municipal d’Associacions, que facilitarà les relacions entitats-Ajuntament; l’Assemblea Ciutadana, el màxim òrgan de participació, que reunirà al conjunt de la ciutadania del poble i que podrà reunir-se per a la presa de decisions prèvia informació i reflexió popular, o la Consulta Ciutadana, recentment assajada amb èxit. Tot plegat s’afegirà a les iniciatives participatives ja existents, com ara els consells sectorials o el Programa Municipal de Pressupostos Participatius.

En aquest sentit, el reglament constitueix una més de les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Pedreguer per tal de possibilitar i fomentar la participació i la implicació ciutadanes en la presa de decisions a nivell municipal. Des de la Regidoria de Participació s’ha indicat que s’espera que el document puga aprovar-se i començar a funcionar abans de la finalització de l’any 2017.

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI