Hemeroteca

Pedreguer exigeix al Consell que rescindisca el contracte amb Marina Salud

2 juliol 2013

[comunicat de premsa, 29 de juny de 2013]

Al ple ordinari de juny, i amb el vot en contra del PP, es demana la recuperació de la gestió directa en la sanitat comarcal

 

En el plenari del passat 27 de juny, l’Ajuntament de Pedreguer, a instància del seu equip de govern (PSPV-PSOE, BLOC-COMPROMÍS i AIXA), i amb el vot en contra del PP, va instar al Consell a que rescindisca la concessió administrativa a l’empresa que actualment  gestiona el departament de Salut de Dénia, DKV – Marina Salut, i que la Generalitat Valenciana recupere la gestió directa per poder garantir a la ciutadania de la Marina Alta, una sanitat vertaderament universal, pública i gratuïta i gestionada amb criteris d’honestedat, equitat, eficàcia i professionalitat.

Es raonava en la moció que aquesta empresa concessionària basa la seua facturació en un import anual per càpita, que és independent de l’ús que faça la ciutadania, sumat a  una sèrie de facturació intercentres dels serveis que, o bé no pot prestar l’empresa, o bé no ho fa perquè no li resulten rentables econòmicament.

Des que aquesta empresa ve fent-se càrrec, continua al moció, s’està vulnerant de forma conscient i repetida el dret a assistir a l’Hospital de la Pedrera als malalts crònics i pal•liatius, el dret a ser derivats a un Hospital de referència per a ser tractats de patologies i pluripatologies, el dret a assistir a un centre d’atenció primària en urgències nocturnes, el dret a ser tractat amb medicaments i material sanitari al que tenen accés la resta de departaments de la xarxa pública, i, “per si fóra poc, han convertit l’Hospital de Dénia en líder en temps d’espera en el servei d’urgències”.

Per altra banda, afirmen les fonts del govern, “la gestió de recursos humans quant a professionals sanitaris és la causa d’una gran preocupació entre els ciutadans, que veuen com el metges i el personal d’infermeria no poden mantenir el seu criteri professional davant el criteri purament economista de l’empresa. Això, lligat a les constants amenaces d’acomiadaments, l’escassesa de personal, l’absència repetida de substitucions, i en definitiva l’assetjament moral al que està sotmesa la plantilla de Marina Salut S.A. ha convertit els centres sanitaris en llocs on impera la por i la desconfiança i on els treballadors se senten segrestats per una empresa que no mostra el mínim respecte per ells, ni com a persones ni com a professionals, fet que no permet una atenció sanitària a la població en les mínimes condicions de qualitat”.

El portaveu popular va justificar el vot en contra del seu grup en la satisfacció de l’usuari amb els serveis prestats per aquesta empresa, això sí, segons es dedueix de les dades aportades per la mateixa empresa.
En el mateix plenari es va aprovar per unanimitat una moció presentada per la Unió de Llauradors, amb una sèrie de mesures per pal·liar els efectes de la pedregada del 27 de maig a la comarca de la Marina Alta.

També es va aprovar la proposta del canvi de representants en òrgans col·legiats, arran del canvi en la Presidència del consistori. Tot i que l’anterior Alcalde, Sergi Ferrús, manté les Regidories d’Hisenda i Normalització Lingüística, assumeix ara també les d’Educació i Cultura, amb la direcció d’una de nova creació, Modernització. Per la seua banda, la nova Alcaldessa, Salvadora Martí, a les de Polítiques Socials i Sanitat, afegirà ara les de Personal i Interior. Això ha fet necessari el canvi en alguns dels òrgans col•legiats (com la Fundació de la UNED, el Consell Escolar Municipal, la Fundació de l’Escola Infantil o la MACMA).

Així mateix es va donar compte del darrer informe trimestral de morositat (primer trimestre de 2013), on s’evidencia la bona marxa econòmica de l’Ajuntament, ja que va reduint informe rere informe el temps d’espera en el pagament a proveïdors.

 

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI