Notícies

Pedreguer es declara “poble refugi” i sol·licita la implicació ciutadana

9 setembre 2015

L’Ajuntament de Pedreguer ha aprovat, a través d’una resolució d’alcaldia per la urgència de la qüestió, la declaració del municipi com a “poble refugi” i la posada en marxa de tota una sèrie de mesures per tal de fer efectiva aquesta declaració, que haurà de ser ratificada en el proper ple de la corporació. Entre aquestes mesures es compten l’habilitació d’un formulari per tal que tots els veïns, veïnes, entitats o empreses del municipi que desitgen col·laborar en l’acollida de persones refugiades, ja siga a través de la cessió d’allotjament, la prestació de suport lingüístic o l’oferiment d’altres recursos (menjar, roba, etc.), puguen fer-ho. És possible emplenar el formulari per Internet a través del següent enllaç (http://goo.gl/forms/jYNMEq1np7) o en paper a l’Ajuntament.

Atesa la limitació del marc competencial de les entitats locals en aquest aspecte, la resolució aprovada preveu també la col·laboració de l’Ajuntament amb les institucions de caire supramunicipal (Diputació, Generalitat i Estat) i amb les entitats especialitzades en l’atenció a persones desplaçades i refugiades. En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha posat ja en contacte amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal de coordinar les respectives actuacions i manifestar l’adhesió de Pedreguer a la Xarxa de Ciutats i Pobles Acollidors engegada per la Generalitat Valenciana.

Amb aquesta mesura, Pedreguer, poble que ha participat anteriorment en iniciatives solidàries, com el programa Vacances en Pau o l’acollida de persones desplaçades arran de les guerres dels Balcans, pretén aportar ara el seu granet de sorra a la millora de la difícil situació que viuen els millers de persones que, fugint de la guerra i de greu crisi humanitària que pateixen molts estats del Pròxim Orient, intenten arribar a diversos països de la Unió Europea a la recerca d’asil i seguretat.

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI