Notícies

Pedreguer es beneficia de les iniciatives de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la MASSMA, amb seu a la Casa del Campell

18 abril 2017

En el marc del conveni signat el passat mes de gener entre la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat i l’Ajuntament de Pedreguer per a la cessió de la Casa del Campell amb finalitats socials, l’immoble acull des de fa alguns mesos la seu de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta (MASSMA) i pròximament podrà tenir altres usos complementaris, en benefici de la ciutadania de Pedreguer i del conjunt de la comarca.

Tal com el seu nom indica, la finalitat d’aquest organisme és donar resposta a les necessitats comarcals en matèria de prevenció de les drogodependències i altres conductes addictivies, per a la qual cosa desenvolupa iniciatives dirigides a la comunitat educativa (escolars, famílies i professorat) i al conjunt de la ciutadania dels municipis que formen part de la mancomunitat.

En aquest sentit, i pel que fa al municipi de Pedreguer, l’UPCCA MASSMA ha dut a terme el tallers de prevenció de consum de tabac i alcohol per a l’alumnat de tercer cicle de Primària. Al mateix temps ha incentivat la participació d’aquest alumnat en el concurs i certàmens diversos orientats a la sensibilització contra el consum de drogues i el foment d’una vida saludable. D’altra banda, s’ha ofert accés a les famílies interessades al curs en línia de formació de la Fundació d’Ajuda contra la Drogadicció, alhora que s’han realitzat diverses actuacions orientades a l’alumnat de secundària de la localitat, com ara la seua participació en els programes LUDENS (de prevenció del joc patològic), PREVTEC 3.1 (de prevenció de l’addicció a les noves tecnologies), de bon ús de les noves tecnologies, sobre la legislació vigent i factors de protecció en matèria de consum, tràfic de drogues il·legals, etc.

Les activitats desenvolupades, que han comptat amb la col·laboració de la Policia Local, han servit per complementar el treball realitzat pel pioner Servei Municipal d’Infermeria Escolar, una de les finalitats del qual és la promoció entre l’alumnat de Pedreguer d’hàbits saludables de vida.

C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI