Notícies

Pedreguer celebrarà una Marató de Donació de Sang el 24 de maig

19 maig 2017

MARATÓ DONACIÓ SANGEl dimecres 24 de maig es desenvoluparà a Pedreguer la IV Marató de Donació de Sang, organitzada per la Regidoria de Sanitat conjuntament amb el Centre de Transfusió d’Alacant. Pedreguer ha destacat sempre a nivell provincial en matèria d’hemodonació, amb un creixement sostingut del nombre de donacions, tendència que s’espera consolidar i fomentar amb aquesta iniciativa.

La marató tindrà lloc a la Casa Municipal de Cultura entre les 17 i 20.30 h i les persones que hi participen rebran un obsequi per gentilesa de les entitats col·laboradores Rolser, Masymas, Mari Carmen Mondejar Spa Estetica i Expert.

D’acord amb el Centre de Transfusió del País Valencià, pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pese més de 50 quilos. Es recomana que les dones donen sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan hom es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot, és recomanable anar-hi havent menjat normalment. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta, s’analitza la sang.

En resum, has de saber que pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos.
  • Encara que hages patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estigues en dejú.
  • Encara que tingues el colesterol elevat.
  • Encara que prengues algun dels medicaments més freqüents.
C/ Ajuntament, 7. Horari d'Atenció: De dilluns a Divendres de 08:00 a 14:00h. Tel: 965 760 669 - 965 760 712. Fax 965 761 949
Web creada per ESTUDI PUBLICITARI